Találat a #Aktivista, #Diák, #Kereskedelem, Fair Trade, #Nagylátószög címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Keressük együtt a méltányos almát! – Előadás és műhelymunka
Neked is fontos, hogy az asztalodra kerülő alma termesztésekor az emberi jogok is érvényesüljenek? Hogy ne a rabszolgamunka vagy a környezet kizsigerelése árán legyen elérhető a gyümölcs? Termesztő, értékesítő, fogyasztó vagy? Gyere el a TVE április 14-i programjára, és találjuk ki együtt, hogyan lehet méltányos a hazai alma!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a narancslé?
A boltokban kapható narancslevek nagy része sűrítményből készül. Gyakorlatilag szétszedik, majd újra összerakják a gyümölcslevet.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Húsvétváró ökovásár Lengyelországban
Idén immár 15. alkalommal rendezik meg Wrocław-ban Európa egyik legnagyobb ökovásárát március 16-23. között.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen a jó csokinyúl?
Összefoglaltuk, milyen csokinyuszit, csokitojást érdemes vásárolni: a hangsúly elsősorban az összetevőkön van, s persze a forrás sem mindegy.
Uncategorized
Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás
Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Lehet-e méltányos a kereskedelem?
Az alternatív kereskedelmet a hagyományos árucserétől eltérő értékek és célok mozgatják: az embereket, azok jólétét, valamint a természeti környezet megőrzését teszi az első helyre a profit növelésével szemben.
BOLYGÓ
Kicsik és nagyik – ki kit tanít?
Érkeznek a nyugdíjasok. Ki bottal, ki a másik karjába kapaszkodva, de még járókerettel is. Nem csoda, hisz igazán jó program készülődik a Váci Idősek Otthonában – a Magosfa Alapítvány „Kicsik és Nagyik” foglalkozásán – végre újra gyerekekkel tölthetik az időt.
BOLYGÓ
Mindent a szemétről – ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is
Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.
Uncategorized
Ahol a városban terem a friss helyi élelmiszer
Csirke kapirgál a new yorki háztetőn, salátáskert a Getty központjában, kacsák és méhkasok Detroitban. Amerikában hódítanak a piacra termelő innovatív városi zöldségkertek és gazdaságok.
BOLYGÓ
Háromdimenziós óceáni gazdaság
Egy forradalmi modell, amelyben évente 50-60 tonna hínárt termelnek, kagylót és osztrigát tenyésztenek és mindez jó hatással van a tengeri élővilágra is.