fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mindent a szemétről – ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is

| Tudatos Vásárló

Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.

A Hulladék Akadémia komplex környezetvédelmi kiállítás, melynek célja az ismeretterjesztés, amin keresztül megértjük, hogy mennyit számít a csomagolás, hogy azzal mit kezdünk és főleg, hogy ez hogyan hat a környezetünkre: egyértelműen hétköznapi kérdésekre/problémákra adott válaszok, amelyeket mindennapjainkba építve jelentősen csökkenthetjük a válogatatlanul gyülemlő szemét mennyiségét, melyről manapság tudni lehet, hogy jelentős környezeti terhelést jelent. A környezeti nevelés fontos része a szelektív gyűjtés, a tudatosság a vásárlásnál kezdődik, mindez tanulható, fejleszthető, pl. egy ilyen típusú kiállításon keresztül.

A Hulladék Akadémia fő üzenete, hogy előzzük meg a hulladékok keletkezését. Ezért a tárlat már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat berendezéseinek többsége maga is újragondolt installációkból készült. Az Akadémia a hulladékpiramis logikájára épülve, szemléletesen és gyakorlatiasan mutatja be a modern emberrel szemben elvárt, takarékos, környezettudatos magatartás elemeit, a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság hétköznapokban is alkalmazható gyakorlati lépéseit, melyekkel nemcsak a pazarlásnak vethetünk véget, hanem a keletkező hulladékok csökkentését is elérhetjük. A tárlat játékos és interaktív megoldásokkal, különleges tárlatvezetéssel várja a látogatókat! 

 

A vándorkiállítás Budapest után a következő városokban lesz látogatható: Hajdúnánás, Debrecen, Zalaegerszeg, Kecskemét, Pécs – az utolsó állomás záródátuma április 21. . A kiállítás ingyenes, csoportos tárlatvezetésre is adott a lehetőség, ez utóbbi regisztrációt igényel. 

 

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok