fbpx

Tarts velünk, legyél tagjaa Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás

| Tudatos Vásárló

Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!

Közeleg a húsvét, sokan ilyenkor nyulat vásárolnak, s nem gondolnak bele, mi lesz a nyuszi további sorsa, amikor a gyerek ráun a bolyhosaranyos állatkára.

Ne vásárolj ajándékba élő húsvéti nyulat, fogadj inkább örökbe valamilyen formában egy állatot! Erre ma már számos lehetőség kínálkozik.

Jelképes örökbefogadás

A fővárosi állatkertben rengeteg állatot fogadhatunk – természetesen csak jelképesen – örökbe, minimális éves támogatás összege 6000 Ft, kötelezettséggel nem jár, oklevelet kap a nevelőszülő, évi két rendezvényre külön meghívót küldenek minden örökbefogadónak, ahol szakvezető segítségével részt vehet egy sétán és érdeklődhet kiskedvencéről bővebben is. Részletes infó itt található. A nyíregyházi Sóstó Állatkertben, a Gyöngyösi Állatkertben is hasonló programban vehetünk részt.

 

Az Equus Tatai Állatotthonban is hasonló lehetőség várja az állatbarátokat: segítség az állatotthonnak, a támogatás egy különleges formája, amellyel az örökbefogadók nem csupán anyagi támogatást és kiválasztott kedvencük tartási költségeihez hozzájárulást biztosítanak, de egy-egy kutya, macska „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé is válhatnak. Nem kell hazavinnie a kedvencét, az továbbra is az Állatotthonban marad. A jelképes örökbefogadás addig szól, míg a kutya végleges gazdához nem kerül. Az örökbefogadás összege egyszeri 1.000,- Ft, ezen felül bármilyen összeget, nem anyagi jellegű és tárgyi  támogatást is köszönettel fogadnak.

 

Számos állatotthonban fogadják örömmel az egyszeri vagy rendszeres segítséget: sétáltatás, látogatás, időnként hozzájárulás a költségekhez, az állatok etetéséhez bármilyen segítség felajánlásával, érdemes a környékünkön menhelyet keresni és érdeklődni, ha végső örökbefogadásra nincs lehetőségünk. A Gazdit keresek oldalán menhelyadatbázis is elérhető.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek