fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás

| Tudatos Vásárló

Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!

Közeleg a húsvét, sokan ilyenkor nyulat vásárolnak, s nem gondolnak bele, mi lesz a nyuszi további sorsa, amikor a gyerek ráun a bolyhosaranyos állatkára.

Ne vásárolj ajándékba élő húsvéti nyulat, fogadj inkább örökbe valamilyen formában egy állatot! Erre ma már számos lehetőség kínálkozik.

Jelképes örökbefogadás

A fővárosi állatkertben rengeteg állatot fogadhatunk – természetesen csak jelképesen – örökbe, minimális éves támogatás összege 6000 Ft, kötelezettséggel nem jár, oklevelet kap a nevelőszülő, évi két rendezvényre külön meghívót küldenek minden örökbefogadónak, ahol szakvezető segítségével részt vehet egy sétán és érdeklődhet kiskedvencéről bővebben is. Részletes infó itt található. A nyíregyházi Sóstó Állatkertben, a Gyöngyösi Állatkertben is hasonló programban vehetünk részt.

 

Az Equus Tatai Állatotthonban is hasonló lehetőség várja az állatbarátokat: segítség az állatotthonnak, a támogatás egy különleges formája, amellyel az örökbefogadók nem csupán anyagi támogatást és kiválasztott kedvencük tartási költségeihez hozzájárulást biztosítanak, de egy-egy kutya, macska „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé is válhatnak. Nem kell hazavinnie a kedvencét, az továbbra is az Állatotthonban marad. A jelképes örökbefogadás addig szól, míg a kutya végleges gazdához nem kerül. Az örökbefogadás összege egyszeri 1.000,- Ft, ezen felül bármilyen összeget, nem anyagi jellegű és tárgyi  támogatást is köszönettel fogadnak.

 

Számos állatotthonban fogadják örömmel az egyszeri vagy rendszeres segítséget: sétáltatás, látogatás, időnként hozzájárulás a költségekhez, az állatok etetéséhez bármilyen segítség felajánlásával, érdemes a környékünkön menhelyet keresni és érdeklődni, ha végső örökbefogadásra nincs lehetőségünk. A Gazdit keresek oldalán menhelyadatbázis is elérhető.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok