fbpx

| Csikós Attila

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Szívóerő

Megszeppenten állok az óriásplakát előtt. A képen bájos kisded hajol anyja keblei felé, míg körben egy ismert, háztartási gépeket gyártó cég vásárlásra buzdító felhívása olvasható.

E gyöngéd és otthonos képi metaforával épp porszívót proponálnak nekem, ami felettébb tiszteletre méltó szellemi teljesítményre utal. Magam nem vagyok a szellem embere, egyszerű író vagyok, s gondterhelten próbálom megfejteni az enigmatikus üzenetet. Tisztítsuk meg rögvest a női melleket, gondolom sietve, de ez oly bonyolult, félreérthető és dehonesztáló tartalmakkal átszőtt mondanivaló, melyet szörnyű olvasatlanságomban föl nem foghatok.

A gyerek, mint porszívó párhuzam sokkal letisztultabb gondolkodásra utal, még azt is sejteni vélem, hogy a hirdetés a divatos tápszerek ellen száll síkra, s az ételporok helyett az anyatej éltető erejét kívánja népszerűsíteni. Talán csak azt az erőt hivatott bemutatni, amivel egy gyermek életre lélegzi magát. Talán a „porból lettünk, porrá leszünk” felsóhajtásra utal kissé patetikusan.

Nagy kár, hogy ilyen szegényes fantáziával áldott meg az Isten, s hogy szellememet sem csiszolták kellőképpen az emel(l)kedett hangulatú tömegkommunikációs szakemberek. Leginkább azt sajnálom azonban, hogy valamely rejtélyes kór támadta meg az agyam, minek következtében egyszerű dolgokon is elgondolkodom, s nem szopom be mindjárt a megművelt lelkű üzletemberek baromságait.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás