fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Szívóerő

| Csikós Attila

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Megszeppenten állok az óriásplakát előtt. A képen bájos kisded hajol anyja keblei felé, míg körben egy ismert, háztartási gépeket gyártó cég vásárlásra buzdító felhívása olvasható.

E gyöngéd és otthonos képi metaforával épp porszívót proponálnak nekem, ami felettébb tiszteletre méltó szellemi teljesítményre utal. Magam nem vagyok a szellem embere, egyszerű író vagyok, s gondterhelten próbálom megfejteni az enigmatikus üzenetet. Tisztítsuk meg rögvest a női melleket, gondolom sietve, de ez oly bonyolult, félreérthető és dehonesztáló tartalmakkal átszőtt mondanivaló, melyet szörnyű olvasatlanságomban föl nem foghatok.

A gyerek, mint porszívó párhuzam sokkal letisztultabb gondolkodásra utal, még azt is sejteni vélem, hogy a hirdetés a divatos tápszerek ellen száll síkra, s az ételporok helyett az anyatej éltető erejét kívánja népszerűsíteni. Talán csak azt az erőt hivatott bemutatni, amivel egy gyermek életre lélegzi magát. Talán a „porból lettünk, porrá leszünk” felsóhajtásra utal kissé patetikusan.

Nagy kár, hogy ilyen szegényes fantáziával áldott meg az Isten, s hogy szellememet sem csiszolták kellőképpen az emel(l)kedett hangulatú tömegkommunikációs szakemberek. Leginkább azt sajnálom azonban, hogy valamely rejtélyes kór támadta meg az agyam, minek következtében egyszerű dolgokon is elgondolkodom, s nem szopom be mindjárt a megművelt lelkű üzletemberek baromságait.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok