fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Segítő vásárlás

Designtárgyak, bútor, felújított festékkazetták, étterem és szálloda – csak néhány a Segítő vásárlás védjegyes termékekből és szolgáltatásokból, amelyeket megváltozott munkaképességűek készítenek Magyarországon. 

Salva Vita Alapítvány 2013-ban indította el a Segítő Vásárlás programot, hogy felhívja a figyelmet az olyan minőségi magyar termékekre, amelyeket fogyatékkal élő emberek készítenek. Ezeknek a termékeknek a megvásárlásával a fogyasztók segíthetik a fogyatékkal élők munkahelyeinek megőrzését, és nem utolsó sorban a környezetet is támogatják. A termékek jelentős része ugyanis hazai alapanyagból, vagy újrahasznosított alapanyagból készül, ami csökkenti a hulladéktermelésből és a szállításból adódó környezetterhelést.

Így készülnek többek között a Retextil ülőbútorai, függőágyai, sapkái hulladék textilből,

a NEo Print Kft újratöltött nyomtató festékpatronjai, vagy a Búzavirág Alapítvány újságpapírból készült tároló dobozai.

Ha a székesfehérvári Hatpöttyös étteremben fogyasztunk

vagy Budapesten a Panda Hotel és étterem vendégei vagyunk, szintén megváltozott munkaképességű foglalkoztatottakat támogatunk. Ma már több mint 50 ilyen védjegyes vállalkozás működik szerte az országban.

A Segítő vásárlás védjegyes cégek listáját megtalálhatod a Jó termék adatbázisunkban vagy a Segítő vásárlás termékkatalógusban.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás