fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Segítő vásárlás

| Tudatos Vásárló

Designtárgyak, bútor, felújított festékkazetták, étterem és szálloda – csak néhány a Segítő vásárlás védjegyes termékekből és szolgáltatásokból, amelyeket megváltozott munkaképességűek készítenek Magyarországon. 

Salva Vita Alapítvány 2013-ban indította el a Segítő Vásárlás programot, hogy felhívja a figyelmet az olyan minőségi magyar termékekre, amelyeket fogyatékkal élő emberek készítenek. Ezeknek a termékeknek a megvásárlásával a fogyasztók segíthetik a fogyatékkal élők munkahelyeinek megőrzését, és nem utolsó sorban a környezetet is támogatják. A termékek jelentős része ugyanis hazai alapanyagból, vagy újrahasznosított alapanyagból készül, ami csökkenti a hulladéktermelésből és a szállításból adódó környezetterhelést.

Így készülnek többek között a Retextil ülőbútorai, függőágyai, sapkái hulladék textilből,

a NEo Print Kft újratöltött nyomtató festékpatronjai, vagy a Búzavirág Alapítvány újságpapírból készült tároló dobozai.

Ha a székesfehérvári Hatpöttyös étteremben fogyasztunk

vagy Budapesten a Panda Hotel és étterem vendégei vagyunk, szintén megváltozott munkaképességű foglalkoztatottakat támogatunk. Ma már több mint 50 ilyen védjegyes vállalkozás működik szerte az országban.

A Segítő vásárlás védjegyes cégek listáját megtalálhatod a Jó termék adatbázisunkban vagy a Segítő vásárlás termékkatalógusban.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok