fbpx

Solid Base képzéssorozat

A Solid Base a Tudatos Vásárlók Egyesületének Erasmus+ felnőttképzési projektje, amely a közösség gazdaságok és az ehhez hasonló alternatív élelmiszerrendszerek pénzügyi fenntarthatóságára fókuszál.

SolidBase!  – Képzési anyagok azoknak, akik közösségi gazdaságot működtetnek és szeretnék annak pénzügyi vezetését és menedzsmentjét fejleszteni.

 Az alábbiakban bemutatjuk a képzés fő témáit és a hozzájuk kapcsolódó előadásokat és segédanyagokat:

1. Közösségi gazdaságok menedzsmentje (2019.03.25. Budapest)

A menedzsmenthez kapcsolódóan az alábbi témákban merültünk el részletesebben: feladatkörök és szerepe kialakítása, feladatmegosztás, önkéntesek bevonása, időtervezés, menedzsment rendszerek és szervezeti diagnózis.

 

2. Pénzügyi tervezés (2019.07.19. Budapest)

Ezen a képzési alkalmon Havran Dániellel, a Corvinus Egyetem pénzügyi tanszékének munkatársával dolgoztunk együtt.

 

3. Kommunikáció és online alkalmazások (2019.10.25. Budapest)

Ezen a képzési alkalmon a kommunikáció tervezéséről és csatornáiról beszéltünk, és azokról az online alkalmazásokról, melyek segíthetik a közösségi gazdaságok működtetését, a számlázástól az értékelő kérdőívekig. Bemutatunk két olyan alkalmazást is, amit Európában használnak a közösségi gazdaságok menedzsmentjéhez és pénzügyi tervezéséhez.

 

4. A közösség bevonása (2019.11.29. Terény)

Ezen a képzési alkalmon Kármán Erika tréner segítségével olyan technikákat sajátítottunk el, amelyek segítik a tagok bevonását és a közösségek hatékonyabb működését. Szó volt például a konszenzusos döntéshozatalról és a facilitált megbeszélések levezetéséről.

Solid Base App

SolidBaseApp egy költségvetés tervező és bemutató alkalmazás, ami a közösségi gazdaságok pénzügyeit teszi kézzelfoghatóvá és láthatóvá. A felhasználó beírhatja a a tagságon alapuló vállalkozás éves költségeit, és az kiszámolja az egy tagra jutó “irányárat” az éves összköltséget elosztva a tagok számával. Az alkalmazás egy szabad szoftver, ami biztosítja, hogy a felhasználók teljes mértékben rendelkezzenek saját adataik felett. A hozzáférési jogok azt is biztosítják, hogy csak a felhasználók és meghatározott személyek (tagok) férjenek hozzá az adatokhoz.

A Solid Base egy Erasmus+ felnőttképzési projekt, amely a közösség gazdaságok és ehhez hasonló alternatív élelmiszerrendszerek pénzügyi fenntarthatóságára fókuszál, és azoknak szól, akik közösségi gazdaságot, vagy más alternatív élelmiszer rendszert működtetnek és szeretnék annak pénzügyi vezetését és menedzsmentjét fejleszteni.

A négy alkalmas képzéssorozatot egy cseh és egy német partnerszervezettel együttműködve dolgoztuk ki és teszteltük 2018-2019-es időszakban. A projekt angol weboldala az alábbi linken érhető el: http://urgenci.net/?s=solidbase

Ha kérdésed lenne, vagy szeretnél többet megtudni a Solid Base projektről vagy az ahhoz kapcsolódó anyagokról, keresd Perényi Zsófit a zsofi (kukac) tve.hu email címen.

A SolidBase projektet az Európai Bizottság támogatta. A képzés tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Bizottság nézeteit.

Letölthető anyagok

solidbase_booklet_hu

solidbase_m1-_eloadas

solidbase_m2_-_eloadas

solidbase_m3_-_eloadas

solidbase_m4_-_eloadas

solidbase_treneri_kezikonyv_minta_0

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás