fbpx

Food and More – Légy a részese! – Közösségépítés

A Food&More (Légy a részese! – Közösségépítés) a Tudatos Vásárlók Egyesületének Erasmus+ felnőttképzési projektje, amelyet a következő partnerekkel dolgoztunk ki: Asociace AMPI (Csehország), Fundacja Ekorozwoju (Lengyelország) és a URGENCI, a közösségi gazdaságok nemzetközi hálózata.

A projekt célja, hogy támogassa az élelmiszer közösségek, elsősorban közösségi gazdaságok fogyasztóit, akik azontúl, hogy megvásárolják az élelmiszereket, támogatják a kistermelőket, élelmiszerközösségeket szerveznek és segítik szervezeteink munkáját.

Egyik fő tevékenységünk egy képzés kidolgozása volt, amely megmutatja, hogyan lehet erősebb élelmiszerközösségeket építeni a részvételi döntéshozatal és tervezés, a közösségi kommunikáció és az együttműködés gyakorlati módszereinek alkalmazásával. A három modulból álló képzést Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban teszteltük.

Emellett kidolgoztunk egy eszköztárat, amely segíthet a szervezőknek, gazdáknak és az élelmiszerközösségek aktívabb tagjainak abban, hogy megerősítsék saját közösségeiket.

Az eszköztár elemei a következők:

 • Kisokos a közösségi mezőgazdálkodásról
 • Kézikönyv a közösségi gazdaságok szervezőinek
 • Mentori kézikönyv
 • 2 kisfilm
 • 3 előadás

Ezek aloldalunkon érhetőek el.

Nemzetközi partnerünk, az Urgenci koordinálásával pedig egy teljesen új online kurzust is kidolgoztunk, ami tudatos vásárlóknak szólt. Ennek angol anyagai elérhetőek itt, a magyar fordítása folyamatban van.

Ha kérdésed lenne, vagy szeretnél többet megtudni a Food&More projektről vagy az ahhoz kapcsolódó anyagokról, keresd Perényi Zsófit a zsofi (kukac) tve.hu email címen.


A Food & More projektet az Európai Bizottság támogatja. A projekt tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Bizottság nézeteit.

  Iratkozz fel híreinkre!

  Tippek, tesztek, programok

  Megszakítás