fbpx

Így lesz sikeres a gazdaság és közössége

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél több mint 10 éve foglalkozunk a közösségi mezőgazdálkodással Magyarországon.

A legtöbb Európai országgal szemben hazánkban a közösségi gazdaságokat maguk a gazdák szervezik meg, ők verbuválnak vásárlói közösséget maguk köré. Ezt szeretnénk megváltoztatni, és minél több aktív fogyasztói tagot bevonni a működésbe, mert ha a gazdák kiégnek, maguk a közösségi gazdaságok is megszűnnek.

Pozitív jelenség, hogy néhány gazdaságban már itthon is vannak segítők, akik a szervezésben és a kommunikációban segítik a gazdákat.

Szeretnél Te is aktív szerepet vállalni a közösségi gazdaságok működtetésében és támogatnád a gazdákat? Nézd meg hasznos anyagainkat, amelyeket a nemrég zárult Food and More Erasmus+ felnőttképzési projektünk keretében dolgoztuk ki.

Cikksorozat

A közösségi gazdaságot tagjait érintő legfontosabb témákból egy cikksorozatot készítettünk, ezek az alábbi linken olvashatjátok:

A fenti cikkek tartalma egy pdf formátumú Kisokosban is elérhető, ezzel kapcsolatban érdeklődj Perényi Zsófinál a zsofi(kukac)tve.hu email címen.

Kisfilmek

Tudatos vásárlók, akik megváltoztatják a világot
Alábbi kisfilmünkben a közösségi gazdaságok tagjainak hatását mutatjuk be a helyi gazdaságra, a környezetre és a társadalomra.


Hogyan tehetsz a közösségi mezőgazdálkodásért? 

Hogyan segítheted a közösség gazdaságod tagként? Bemutatunk számos példát Magyarországról és Európából, hogy a tagok hogyan segítik a közösségi gazdaságot amiben tagok.

Hasznos anyagok, amelyeket közösségépítésre használhatsz

Kézikönyv közösségi gazdaságok szervezőinek

FM CSA kezikonyv boritoA fenti anyagok használatához készítettük ezt a kézikönyvet, amely azon túl, hogy részeletesen bemutatja a cikksorozat témáit, a kisfilmeket és a lenti előadásokat, tanácsokat ad azok használatára, illetve a tagtoborzásra és a csoportokkal való hatékony együttműködésre is.

 

 

 

 

 

 

Előadás – Mindennapi működés

FM CSA eloadas cover - hogyan működikEbben az előadásban azt mutatjuk be, hogyan működik egy közösségi gazdaság a mindennapokban, az éves tervezéstől egészen a szezonzárásig.

 

 

 

 

Előadás – Mi az a közösségi mezőgazdálkodás?

FM CSA eloadas cover 2Ebben az előadásban a közösségi mezőgazdálkodás alapjait, szereplőit és sajátosságait mutatjuk be.

 

 

 

 

Előadás – Tudj meg többet

CSA FM eloadas cover 3Ebben az előadásban bemutatjuk az Európai hálózatot, azt, hogy mi a Tudatos Vásárlók Egyesületénél hogyan segítjük a hazai közösségi gazdaságokat, és szó esik az önkénteskedésről is.

 

 

 

 

Ha szeretnél részt venni következő képzésünkön, vagy szeretnél elindítani egy közösségi gazdaságot, keresd Perényi Zsófit a zsofi(kukac) tve.hu email címen!

A fentieket a Food and More Erasmus+ felnőttképzési projekt keretében, nemzetközi együttműködésben a cseh AMPI-val, a lengyel FER-rel és a közösségi gazdaságok nemzetközi hálózatával, az Urgenci-vel valósítunk meg.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás