Találat a #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Meddig jó az étel?
Mi a különbség az eltarthatósági idő és a minőség megőrzési idő között? Hogyan számolják és milyen jelentősége van a fogyasztókra nézve? A legfontosabb tudnivalók röviden.
BOLYGÓ
Ismerd meg a címkéket: Rainforest Alliance
Ezen a héten újabb címkével bővítjük (öko)címke adatbázisunkat. A Rainforest Alliance egy fenntarthatósági program trópusi országok farmerei számára, megfelelő gazdasági alternatívát jelentenek az esőerdők irtása helyett.
FOGYASZTÓ
Világosbarna és nem kakaó ízű a hamis kakaó
Eddig mintegy 1000 zacskó hamisított kakaó zárolását és kobzását rendelte el a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az ügyet a gyártó bejelentésére kezdte el vizsgálni a különleges esetekre specializálódott csapat.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ismerd meg a címkéket: UTZ Certified
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Termékcímkézés
- #TVE Hírek
Ezen a héten újabb címkével bővítjük (öko)címke adatbázisunkat. Az UTZ Certified egy fenntarthatósági program kávét, kakaót és teát termelő farmerek számára, amely keretében meglévő, ismert márkájú termékeket gyártó és forgalmazó cégekkel működhetnek együtt.
KONYHA ÉS KERT
Jelek, címkék, védjegyek – elkészült a Tudatos Vásárló címkeadatbázis
Az elmúlt évtizedekben nőtt azok száma, akik fogyasztói döntéseiket fokozott környezeti, társadalmi és etikai tudatossággal hozzák meg. A fenntartható fogyasztás, a tudatosságon alapuló vásárlást a megfelelő információk hiányában sokszor nehéz meghozni. Ehhez nyújt segítséget a Tudatos Vásárló címkeadatbázisa.
KONYHA ÉS KERT
Javuló tendencia a magyar termékek terén
A magyar termék jelölést használó élelmiszerek országos ellenőrzése egyéves türelmi időt követően, szeptember óta folyik, a vizsgált élelmiszerek hatvan százaléka megfelelt az előírásoknak – számolt be a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hamis volt a gesztenyemassza
Két gesztenyemassza gyártó 14 termékének azonnali visszahívását rendelte el a Nébih, miután a laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy 10 rizslisztet, 4 pedig burgonyát tartalmaz.
KONYHA ÉS KERT
Leválthatja a papírcímkét a lézeres tetoválás
Június végén az EU elfogadta, hogy a gyümölcsök származási helyének megjelölésére egy újfajta lézeres technológiát használjanak. A módszer élelmiszerbiztonsági szempontból előrelépést jelent, mert nyomon követhető a származásuk, megakadályozható az átcímkézés.
KONYHA ÉS KERT
Génmanipuláció: a vonalkód alapján kiderül?
Egy lánclevélben terjedő városi legenda nyomába eredtünk. A levél szerint a vonalkódból kiolvasható, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs génmanipulált-e. Téves a rémisztgetés.
KONYHA ÉS KERT
Piros, sárga, zsír!
Kiigazodsz az élelmiszereken lévő tápérték-táblázatból? Szeretnéd, hogy sokkal közérthetőbben jelöljék, ha túl sok zsír, cukor vagy só van az adott termékben? Töltsd ki a Consumers International kvízét a magyarországi termékekről! Lehet, hogy meg fogsz lepődni.