Találat a #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
Zöld Otthon mindenkinek
Parfümallergia: egyre több anyagtól
Tizenhárom év alatt megháromszorozódott azoknak az illatanyagoknak száma, amelyek bizonyítottan allergiás bőrreakciókat váltanak ki. Bármiben ott lehetnek, ami illatos. Nem csak mesterséges anyagokról van szó.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Új élelmiszercímkék
December közepétől nem csak az allergének jelölése változik, de új infók is lesznek az élelmiszerek címkéjén: olvasztott, édesítőszerekkel, növényi zsírral…
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Új allergénjelölés a csomagolt és a csomagolatlan élelmiszereken
December 13-ától már az előre nem csomagolt élelmiszereken is jelölni kell az allergéneket. Összefoglaltuk, hogy mire és mit kell kiírni.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Epres joghurtteszt: 19 esetben találtak hiányosságokat
Epres joghurtokat tesztelt a Nébih, amelynek érzékszervi vizsgálatán a TVE két képviselője is részt vett. 38 különböző epres joghurtot kóstoltunk végig a hatóság szakértőivel. 19 joghurttal kapcsolatban merültek fel hiányosságok a tesztek során.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: Sótartalom
Terméktesztünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi sót tartalmaznak az általunk kiválasztott leveskockák, levesporok, és ez megegyezik-e a csomagoláson feltüntetett mennyiséggel. És vajon mennyi sót eszünk, ha ezeket a termékeket választjuk? 30 különböző terméket vizsgáltunk.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Savanyúságot vizsgált a NÉBIH: 52 termékből 27 ellen indult hatósági eljárás
- #Bírság és megtévesztés
- #E-számok
- #Termékcímkézés
- #Vegyi anyagok
- #Veszélyes termékek
- #Zöldség-gyümölcs
Savanyúságokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az 52 vizsgált termékből 27 esetben kellett hatósági eljárást indítani. Gond volt többek között a szacharin és a kén-dioxid tartalommal, valamint az esetek harmadában jelölési hibákat is találtak. Ezután országos ellenőrzést rendeltek el.
KONYHA ÉS KERT
Mindent az E-számokról!
Újra naprakész típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról.
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-adalékanyagok és újraértékelésük az EU-ban
Az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó Uniós jogszabályok azon az elven alapulnak, hogy csak azon adalékanyagok használatát engedélyezik, amelyek átmentek egy teljes körű biztonsági értékelésen.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyre népszerűbbek a nemzeti parkok és védjegyes termékeik
Egyre népszerűbbek a hazai nemzeti parkok és a Nemzeti Parki Termék Védjegy. Utóbbit címet egy év alatt már 102 gazdálkodó és szolgáltató, összesen 235 terméke kapta meg.
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Győri Édes Dörmi dietetikus szemmel
Termékelemző sorozatunk folytatásaként ismét egy gyermekekre pozícionált terméket elemzünk. Valóban annyira jó minőségű és egészséges ez a termék, mint amennyire azt a szülők elvárnák? Középpontban a Győri Édes Dörmi piskótaszelet.