Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Nyílt levél az Auchannak
- #Aktivista
- #Bojkott
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #multik
- #Természetvédelem, biodiverzitás
- #Típus
A TVE számos civil szervezet támogatásával nyílt levelet küldött az Auchannak, amelyben arra kéri, hogy álljon el a dunakeszi láp beépítésétől. Amennyiben a vállalat nem tesz eleget a kérésnek, ezek a szervezetek is csatlakoznak a tavaly meghirdett bojkotthoz. A levél itt olvasható.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Óvatosan az olívaolajjal!
Az ipari jellegű mezőgazdaság térnyerésével az olívaolaj termelése új korszakhoz érkezett. Az Ecologist munkatársa annak járt utána, hogy az olívaolaj népszerűségének növekedése hogyan befolyásolta az európai vidéket.
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Bio közétek –csak az elit nőhet fel ezen?
A közétkeztetés legjellemzőbb közönsége a gyerek, és a gyerek sokat közétkezik. A gyerekbe kéne a legkevesebb vegyszer. A bioélelmiszerekben van a legkevesebb vegyszer. A közétkeztetésben meg legkevesebb a bioélelmiszer.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jön az EU-s állatjóléti termékcímke
Az EU új termékcímkét vezetne be, amelynek segítségével a fogyasztók vásárláskor állatjóléti szempont alapján is dönthetnének egy-egy termék mellett vagy ellen.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Petíció a vegetarianizmusért
Az állattartás mintegy 50%-kal járul hozzá a globális klímaváltozáshoz, ezen felül az erdőirtás és egyéb környezetszennyezés jelentős okozója is.
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok házi disznóvágáshoz
Itt a tél, a házi disznóvágások ideje. Íme néhány tudnivaló a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről és a disznóvágás veszélyeiről.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Az óriáscégek felelősek az Amazonas kiirtásáért
A Greenpeace hároméves oknyomozó tanulmánya szerint elsősorban a brazil szarvasmarhaipar felelős az Amazonas folyamatos irtásáért, ezáltal pedig az ország széndioxid-kibocsátásának jelentős részéért.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Helyi, élménydús, olcsó és öko. Mi az?
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Közlekedés
- #Természetvédelem, biodiverzitás
- #Utazás, ökoturizmus
Összeállításunkban a magyarországi nemzeti parkok turisztikai szolgáltatásait ismertetjük.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Előzzük meg a szalmonella-fertőzést!
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Megelőzés, tudnivalók, panasztétel
- #Zöldség-gyümölcs
Kérdezz-felelek a SZALMONELLA okozta megbetegedésekről
Lázzal, hasmenéssel, hányással járó kórképet hazánkban
leggyakrabban az élelmiszerhez kapcsolódó szalmonella okoz. Megfelelő
odafigyeléssel a betegség megelőzhető.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A rizst is veszélyezteti a géntechnológia
A Föld lakosságának mintegy fele számára a rizs a legalapvetőbb élelmiszer. A génmódosítás azonban ezt a rendkívül fontos gabonát is elérheti.