Találat a #Helyi élelmiszer, #Ital, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Szépülj a kamrából: kozmetikai receptek, bőrápolás nyáron, természetesen
Sok olyan gyümölcs, gyógynövény van, amelyet felhasználhatunk bőrünk ápolására. Próbáld ki kozmetikai tippjeinket: nyári krémek, gélek, pakolások, bőrápolás házilag.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja
- #fenntartható életmód
- #fogyasztáscsökkentés
- #háztartás zöldítés
- #Helyi élelmiszer
- #hulladékcsökkentés
A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Le vagyunk maradva az újratölthető üvegek hasznosításában
2023 közepétől vezetik be itthon az italok csomagolásának betétdíjas rendszerét. Jelen állás szerint a rendszer inkább a begyűjtést fogja szorgalmazni, nem teszi kötelezővé például az újratöltést. Pedig a palackok újrahasználata az egyszerű újrahasznosításnál nagyobb mértékben csökkentené a környezetterhelést.
BOLYGÓ, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Vadvirágos talajtakarókat a sorok közé!
Vadirág magkeverékekkel a természeti értéket is növelő vetéseket és szemet gyönyörködtető látványt teremthetünk nyárra a kiskertünkbe vagy a gazdaságunkba is. A vadirágos sávokban 50%-kal több a hasznos rovar.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt
Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Fenntarthatósági jelölést kaphatnak az élelmiszerek, Franciaországban
Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból
Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.