Találat a #GoEAThical, #Klímaváltozás, #OurFoodOurFuture címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban
A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
5 hasznos zöld tipp, hogy etikusan ünnepeld idén a karácsonyt!
Műanyag vagy igazi fenyő? Hogyan csomagold be az ajándékot papír nélkül? A karácsony sajnos elkerülhetetlenül a fogyasztásról szól, de összeszedtünk jó néhány olyan tippet, amivel azért zöldebbé, fenntarthatóbbá varázsolható.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Sütőtök, zeller, cékla – 3+1 zöldségkrém recept téli idénynövényekből
Mit kezdjünk egy fél sütőtökkel, 2 fej céklával, maradék zellerrel? A zöldségkrém tökéletes megoldás a maradékok megmentésére.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Ráhangolódás a télre: most kell enni-venni-betárazni
Egy cserép snidlinggel az ablakban, mákkal a hűtőben nyugodtan nekivághatunk a hideg napoknak. A piacot se kerüljük el, sok finom és egészséges idénynövényt gyűjthetünk be a főzőcskézéshez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A lisztkukac után a sáskát is jóváhagyta az EU, mint élelmiszert
A sáska snackként vagy élelmiszer-összetevőként, illetve számos élelmiszeripari termékben kerülhet forgalomba az Európai Unióban.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Kedveseim, ez csak álom!” – mennyire könnyű helyi élelmiszert találni?
Számít-e bevásárláskor, hogy mennyit utazott az élelmiszer, hogy helyi legyen? Vagy bőven elég macerás a bevásárlás enélkül is? Több mint 500-an mondtátok el véleményeteket.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Időzített klíma-bomba ketyeg a vegyi anyagokban
A klímaváltozás sorsdöntő probléma, akkor miért is aggódnánk a vegyi anyagok miatt? Az összefüggésre a Chemsec mutat rá.