Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Lakóhely, környék, #Otthon és Iroda címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Iskolás vagy? Ne dobd ki az uzsonnád, tedd ételgyűjtő dobozba!
Hogyan lehet egy iskoláskorú gyermeknek megmutatni az adakozás fontosságát és megéreztetni vele, hogy a pazarlás nem menő? Erre megoldás, ha ahelyett, hogy kidobnák, megmaradt tízóraijukat, uzsonnájukat beteszik egy Enni adok adománydobozba.
Zöld Otthon mindenkinek
Teszt: hűtőszekrény, fagyasztó
57 kombinált hűtőt és 10 fagyasztót tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Így a korábban tesztelt termékekkel már összesen 167 termék adatlapja (20 márkától) segíti a fogyasztókat a hűtőszekrény vásárlásban.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere
Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkában? – Flow a munkahelyen
Csíkszentmihályi Mihály, a flow atyja szerint, a XXI. század legsikeresebb cégei és nemzetei azok lesznek, amelyek lehetőséget teremtenek az embereknek, hogy kiteljesedjenek a flowban. Íme néhány technika, hogyan lendülhetsz át flowba munka közben akkor is, ha a munkáltatód még sose hallott erről.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Jöjjön a boldogság! – mikro-flow technikák gyakorlati alkalmazása
Cikksorozatunk legújabb részében bemutatunk egy sor olyan technikát, amelyekkel a napi apró bosszúságokat pozitív élménnyé alakíthatjuk, és olyan tevékenységeket, amelyek nagy valószínűséggel a flow irányába lendíthetnek.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte
Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Flow – amikor csak úgy jön a boldogság
Biztosan emlékszel olyan napokra, amikor tökéletes formában voltál, égett a kezed alatt a munka, könnyedén oldottál meg minden feladatot, teljesen elmerültél abban, amit csinálsz. Szinte megállt az idő, és egy megmagyarázhatatlan, mámoros elégedettség vett hatalmába. Megmutatjuk, hogy érheted el ezt a flow állapotot.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a tévédet?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Televízió, média
- #Termékcímkézés
Talán egyetlen háztartási gép sem esett át az elmúlt tíz év során annyi technológiai változáson, mint a televízió. Mikor érkezik el az a pillanat, amikor a régi tévénk működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Mit tudnak energiahatékonysági szempontból az okostévék? Okosodj Te is, játszva!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Wild Flower Bar: a slow virágbolt
Ha nem érdekelnek a virágokba tűzhető figurák, és a megszokott gerbera-szekfű kombónál valami természetközelibbre vágysz, akkor a mindenképp érdemes ellátogatnod a Vitkovics Mihály utcai Wild Flower Bar-ba. Az alapítók, Klenovszki Mimi és Tóth Kata vadvirágokkal, szezonális vásárokkal és workshopokkal várnak.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Mitől leszünk boldogok? Mi az, amitől szenvedünk?
Egy közelmúltban készült felmérésből megtudhatjuk, hogy hol van a boldogság édenkertje, valóban boldoggá tesz-e a munka vagy a facebookozás, és mi az, amitől a legjobban irtózunk. Választ kapunk arra is, hogy tényleg az tesz-e boldoggá, amiről azt hisszük? A Sussex Egyetem által nemrégiben készült, nagyszabású, tanulmány meglepő eredményeket tett közzé a témában.