Találat a #Étel-ital, #GoEAThical, #Klímaváltozás, #OurFoodOurFuture, #pálmaolaj címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ha csokiba fojtod a stresszt, bűnözz tisztességesen!
Télen sokan keresünk vigaszt a nassolásban. Hogyan együnk csokit úgy, hogy a lehető legegészségesebb legyen? 5+1 tipp, hogyan hozd ki a legtöbb jót a csokoládéból.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A szezonális alapanyagokat jobban bírja a család, mint a húsmentességet – ilyen a klímabarát koszt
Kihívásunkban a klímabarát táplálkozást próbáltuk ki együtt. Mennyire lehet bírni a szezonalitást, a húsmentességet vagy a batch főzést?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK
Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án
Miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mitől életre szóló élmény, ha velünk tartasz ÖkoKöreinkben? Kiderül. Plusz magcsere, hírességek, finomságok, gyerekprogramok. Egy nap, amikor végre együtt lehetünk!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban
A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
5 hasznos zöld tipp, hogy etikusan ünnepeld idén a karácsonyt!
Műanyag vagy igazi fenyő? Hogyan csomagold be az ajándékot papír nélkül? A karácsony sajnos elkerülhetetlenül a fogyasztásról szól, de összeszedtünk jó néhány olyan tippet, amivel azért zöldebbé, fenntarthatóbbá varázsolható.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Sütőtök, zeller, cékla – 3+1 zöldségkrém recept téli idénynövényekből
Mit kezdjünk egy fél sütőtökkel, 2 fej céklával, maradék zellerrel? A zöldségkrém tökéletes megoldás a maradékok megmentésére.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Ráhangolódás a télre: most kell enni-venni-betárazni
Egy cserép snidlinggel az ablakban, mákkal a hűtőben nyugodtan nekivághatunk a hideg napoknak. A piacot se kerüljük el, sok finom és egészséges idénynövényt gyűjthetünk be a főzőcskézéshez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A lisztkukac után a sáskát is jóváhagyta az EU, mint élelmiszert
A sáska snackként vagy élelmiszer-összetevőként, illetve számos élelmiszeripari termékben kerülhet forgalomba az Európai Unióban.