Találat a #élelmiszerhulladék, #háztartászöldítés, #ofof, #ökokör, #vegán címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, ÖKOKÖRÖK, Uncategorized
ÖkoKör Kamrás élmények első kézből
Kevesebb élelmiszer- és pénzpazarlás, új receptek, bizonyság arra, hogy jól lehet lakni akkor is, ha nem húst eszünk hússal. Mindezt jó hangulatban, támogató közösségben, aszkézis nélkül. Ez az ÖkoKör Kamra. Ismerd meg a résztvevők történeteit, és csatlakozz az ÖkoKör közösséghez.
FOGYASZTÓ
Bio csicseriborsó perecet hívott vissza a Müller
Fémhuzal esetleges jelenléte miatt a Müller visszahívta az üzleteiben árult 75 grammos bio tönköly és csicseriborsó perecet – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
5 hasznos zöld tipp, hogy etikusan ünnepeld idén a karácsonyt!
Műanyag vagy igazi fenyő? Hogyan csomagold be az ajándékot papír nélkül? A karácsony sajnos elkerülhetetlenül a fogyasztásról szól, de összeszedtünk jó néhány olyan tippet, amivel azért zöldebbé, fenntarthatóbbá varázsolható.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Sütőtök, zeller, cékla – 3+1 zöldségkrém recept téli idénynövényekből
Mit kezdjünk egy fél sütőtökkel, 2 fej céklával, maradék zellerrel? A zöldségkrém tökéletes megoldás a maradékok megmentésére.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Ráhangolódás a télre: most kell enni-venni-betárazni
Egy cserép snidlinggel az ablakban, mákkal a hűtőben nyugodtan nekivághatunk a hideg napoknak. A piacot se kerüljük el, sok finom és egészséges idénynövényt gyűjthetünk be a főzőcskézéshez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A lisztkukac után a sáskát is jóváhagyta az EU, mint élelmiszert
A sáska snackként vagy élelmiszer-összetevőként, illetve számos élelmiszeripari termékben kerülhet forgalomba az Európai Unióban.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Kedveseim, ez csak álom!” – mennyire könnyű helyi élelmiszert találni?
Számít-e bevásárláskor, hogy mennyit utazott az élelmiszer, hogy helyi legyen? Vagy bőven elég macerás a bevásárlás enélkül is? Több mint 500-an mondtátok el véleményeteket.
KONYHA ÉS KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.