Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Közlekedés, #Utazás, ökoturizmus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-adalékanyagok és újraértékelésük az EU-ban
Az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó Uniós jogszabályok azon az elven alapulnak, hogy csak azon adalékanyagok használatát engedélyezik, amelyek átmentek egy teljes körű biztonsági értékelésen.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Tele kocsi, fele költség: Oszkár telekocsi
Egyedül utazni drága, unalmas és környezetszennyező. Így gondolta ezt a Budapest és Szombathely között rendszeresen ingázó Prácser Attila és Gyűrűs Máté is, akik még egyetemista éveikben, 2007-ben hozták létre az Oszkárt, az ingyenes telekocsi portált, hogy az egy irányban utazók könnyen egymásra találhassanak. Megnéztük, mennyire használható a felület, és milyen a telekocsizás.
KONYHA ÉS KERT
A fruktóz és az egészség
Az egészség anyagcsere indikátoraira gyakorolt hatása miatt a fruktóz nemrégiben sok és alapos vizsgálaton esett át. Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) megvizsgálta, hogyan használja fel a szervezet fruktózt, és ez miként hat az egészségre.
SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Amit az A-vitaminról tudni kellene
A túlzott A-vitamin bevitel fejfájáshoz, hányingerhez, krónikus túladagolása pedig májkárosodáshoz, pikkelyes bőr kialakulásához vezethet, de még a csontsűrűség csökkenésével mutatott összefüggés sem zárható ki. Mit kell még tudni az A-vitaminról?
KONYHA ÉS KERT
Workshop: Egészséges táplálkozás – a címkétől a konyháig
Szeretnél gyakorlati tanácsot kapni, mire figyelj az étkezésed összeállításánál, hogyan kerülheted el a marketingtrükköket és a fölösleges pénzkiadást látszólag egészséges dolgokra, fogyasztóként milyen jogaid vannak? Ezekben a kérdésekben segít eligazodni a TVE május 10-i képzése.
KONYHA ÉS KERT
Képzés tanároknak: „Egészséges táplálkozás – a címkétől a konyháig”
Foglalkoztat az egészséges táplálkozás kérdése? Néha úgy érzed, hogy elvesztél a sok információ között? Szeretnél ötletet kapni, hogyan dolgozhatod fel a témát a diákjaiddal? Ebben segít eligazodni a TVE május 10-i képzése, amit középiskolai tanároknak tartunk.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Termékteszt: Bébiételek
A babáknak szánt élelmiszerekre szigorúbb előírások vonatkoznak a vegyszermaradványok tekintetében. Arra voltunk kíváncsiak, hogy előfordulnak-e növényvédőszer-maradékkal szennyezett termékek a boltokban, ezért laboratóriumban teszteltettünk 11 bébiételt.
KONYHA ÉS KERT
Borsóhajtást reggelire
Tavasszal, még a zöldségszezon beindulása előtt, nehéz helyzetben van, aki hazai termesztésű zöldféléből szeretné C-vitamin szükségletét fedezni. A csíráztatás közkedvelt megoldás erre a problémára, azonban létezik egy, talán még ízletesebb vitaminforrás, amely külföldön – főleg Ázsiában – különösen népszerű: a borsóhajtás.
KONYHA ÉS KERT
Tippek befőzéshez
Befőzni sosem késő, készülhet finom chutney, lekvár vagy készétel a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből. Fontos azonban, hogy az élelmiszerbiztonsági szempontokra is odafigyeljünk. Tippek következnek, elsősorban ebből a megközelítésből.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyre népszerűbbek a nemzeti parkok és védjegyes termékeik
Egyre népszerűbbek a hazai nemzeti parkok és a Nemzeti Parki Termék Védjegy. Utóbbit címet egy év alatt már 102 gazdálkodó és szolgáltató, összesen 235 terméke kapta meg.