Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Ép test, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságok a világ minden tájáról – 7 jó példa
A közösségi gazdaságok találkozóját 2018-ban a görögországi Szalonikiben tartották. Mi is ott voltunk. Történet egy japán gazdáról, aki a fukusimai katasztrófa után a közösség segítségével nyitott új gazdaságot, közösségi halászat, egy állam, ahol a gazdák gépeket is építenek maguknak, klip az uborka áldásos tulajdonságairól.
KONYHA ÉS KERT
Így eszünk mi – a 60-as nők főznek a legtöbbet, nem túl lelkesen
A 60-as nők fele főz naponta, de közülük minden másodiknak csak púp a hátán a főzés. A reggeli és az ebéd mindent visz. Az íz az első, utána jön az egészség. A hazai étkezési és főzési szokásokat valamint a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket mérte fel a GfK Hungária egy átfogó kutatásban. Az eredményből kirajzolódnak a magyarok étkezési szokásaira jellemző tendenciák.
BOLYGÓ, DIVAT, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Milyen ruhát vegyek, ha nem akarok mikroműanyagot a folyókba?
Legyen bármennyire természetes, környezetközeli sport is a jóga, ha közben környezetszennyező a jóganadrág. A futás maga az élet, a futófelszerelés viszont zoknitól a fejpántig műanyagszálakból áll. Mit kell tudnunk a ruháink alapanyagáról? Mi az az elasztán, a lyocell, a fleece és mit válasszunk helyettük?
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
A Greenpeace kiperelte az adatokat: a határértékek több tízezerszeresét mérték mérgekből Garén
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Hulladék
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Nagylátószög
- #Vegyi anyagok
Hosszas pereskedés után a a Greenpeace hozzájutott az egyik legnagyobb hazai vegyiszennyezés adataihoz: kiderült, hogy a határértékek több tízezerszeresét mérték mérgező anyagokból a Baranya megyei Garén a volt Budapesti Vegyiművek egykori telephelyén. A hordókat már elszállították, de ott maradt 3000 tonnányi szennyezett talaj. A szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy a hatóságoknak ilyen esetben azonnal intézkednie kelljen, és hogy fizessenek a szennyezők a mérgek eltakarításáért.
FOGYASZTÓ
Szakítás után online bosszú – rövidfilm a netes jogsérelmek ellen
Netes jogsérelmek miatt 2018-ban napi két bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jogsegélyszolgálatához, az Internet Hotline-ra, a leggyakrabban az adathalászat és a hozzájárulás nélkül megosztott tartalmak miatt. A hatóság most egy egyetemisták által készített képernyőfilmmel hívja fel a fiatalok figyelmét arra, mi számít jogsértőnek, és mit tehetnek ellene.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: melyik a legjobb fehérjeszelet?
14 kereskedelmi forgalomban kapható fehérjeszeletet teszteltünk a rajtuk lévő termékcímke alapján. Kiderült, hogy sokukban sok a só és a cukor, és van olyan is, amelyikből egyetlen szelet önmagában fedezi a napi fehérje szükségletünket.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Okostányér – a tej helyett babot, vizet és a családot ajánlják a kanadaiaknak
Vizet igyál, otthon egyél a családoddal, tányérod felén zöldség és gyümölcs legyen, a tej helyett inkább növényi fehérjét fogyassz, ne termelj hulladékot – üdítően progresszív Kanada új, hivatalos táplálkozási ajánlása, amit több évtizedes berögződéseknek és az élelmiszeripar nyomásának ellenállva írtak meg. Meg is látszik az eredményen.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bio-élelmiszerek mellett Berlinben
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Klímaváltozás
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Fahéj: egészséges, de csak mértékkel!
Mennyi az egészséges fahéj mennyiség felnőttnek és gyereknek?
KONYHA ÉS KERT
Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság – 5 tanácsunk, ha biztonságos élelmiszert keresel
Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek napja lesz. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Örülünk neki, és örömünkben néhány tippet is adunk, mit tehetsz azért, hogy jó minőségű ételhez juss.