fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bio-élelmiszerek mellett Berlinben

Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.

“A rendszer változzon, ne a klíma!”

Válaszd Te is a fenntartható mezőgadálkodást!
Hogyan teheted meg?
Részletek itt.

A több tízezres tömeg azért gyűlt össze a német fővárosban, hogy a politikusok és döntéshozók végre megértsék, nem kérnek többet az iparosodott nagyüzemi mezőgazdaságból, és ehelyett olyan támogatási rendszert követeljenek, amely egyaránt jó minket körülvevő élővilágnak, a tenyésztett állatoknak és a gazdáknak. Az, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre még a szervezőket is meglepte, és mutatja, mekkora az igény a jó minőségű, biztonságos élelmiszerre.

A demonstráción 170 traktor is felvonult a Brandenburgi Kapuhoz.

A Wir haben es satt, azaz Elegünk van elnevezésű, mintegy 50 szervezetet tömörítő mozgalom először 2011-ben vonult utcára.

A Slow Food Europe Twitter üzenetében az esemény kapcsán így nyilatkozott: “Hiszünk benne, ahelyett, hogy a politikának az ipari mezőgazdaság támogatása helyett a kisebb gazdaságokat kellene minden erejével segítenie.”

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 2017-es tanulmányában rámutatott: 2050-re biogazdálkodással és étrendváltással az egész emberiség számára elegendő táplálékot állíthatnánk elő.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required


Ha szeretnéd, hogy szuper tartalmainkat pofásabb kivitelben olvashasd kérünk, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését!

Így tudsz hozzájárulni:
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.


 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás