Találat a #CSA, #Helyi élelmiszer, #közösség, #Nagylátószög, #ökoturizmus, #TVE Hírek, #Utazás címkére
Cikkek rendezése
ÖKOKÖRÖK
Ilyen az ÖkoKör
Az ÖkoKör egy csapat, akik azért találkoznak hétről hétre, hogy egymást inspirálják és fenntarthatóbbá tegyék életük egy területét, legyen szó vízhasználatról, energiáról, takarításról, étkezésről vagy közlekedésről. Egy tanuló kör, ahol a résztvevők kölcsönösen tanulnak egymástól anélkül, hogy lenne egy megmondó ember, aki mindig előáll a tuti megoldással.
ÖKOKÖRÖK
Ilyen a Tiszta otthon ÖkoKör
„Mind más-más úton haladunk, és máshol tartunk a háztartásunk zöldítésében, mégis, nem telt el alkalom nagy felismerések és egymást inspiráló elhatározások nélkül” – ezt éli át, aki csatlakozik egy Tiszta otthon ÖkoKörhöz. A csoportokban a résztvevők környezetkímélő takarítási praktikákat osztanak meg egymással. Van, aki leszokott a bolti öblítőről, de olyan is akadt, aki rákapott a […]
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Utazás: 5 ok, hogy ökocímkés fenntartható szálláshelyen nyaralj
Végre itt a nyár és vele a nyaralás. Azon gondolkozol, hogy utazáskor hogyan tudod minimalizálni az ökológiai lábnyomod? Megmutatjuk, hogyan segíthetjük a környezetkímélő turizmust azzal, ha az uniós ökocímkével minősített szálláshelyet választunk, akár a szomszédunkban is.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja
- #fenntartható életmód
- #fogyasztáscsökkentés
- #háztartás zöldítés
- #Helyi élelmiszer
- #hulladékcsökkentés
A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.
BOLYGÓ, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Vadvirágos talajtakarókat a sorok közé!
Vadirág magkeverékekkel a természeti értéket is növelő vetéseket és szemet gyönyörködtető látványt teremthetünk nyárra a kiskertünkbe vagy a gazdaságunkba is. A vadirágos sávokban 50%-kal több a hasznos rovar.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt
Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Fenntarthatósági jelölést kaphatnak az élelmiszerek, Franciaországban
Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.