Találat a #CSA, #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #TVE Hírek címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Póréhagyma
A póréhagyma méltatlanul mellőzött növény, pedig remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás. Receptek.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Sütőtök
A gőzölgő, felszínén cukorcseppeket forraló tökhús az őszi-koratéli esték elmaradhatatlan része. Mitől egészséges? Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle? Új, 5 elemes curry recepttel!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szezonális étkezés – Mit kapunk a részünkért?
Tizenkét részes cikksorozatunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Ebben a részben a szezonalitással foglalkozunk.
ÖKOKÖRÖK
Nem kellenek a tárgyak karácsonyra, mondják ökokörösök a Deutsche Wellének
Jó lehet a karácsony tárgyi ajándékok nélkül is című összeállításban beszélt a Deutsche Wellén két ökokörös társunk arról, miért szeretik jobban a karácsonyt tárgyi ajándékok nélkül és hogyan csinálják.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Sárgarépa
Folyamatosan és olcsón kapható, közkedvelt zöldség, amit édeskés íze miatt nyersen is szívesen fogyasztunk. Termesztésével kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Éves körforgás – hogyan működik egy közösségi gazdaság?
Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben az éves működéssel foglalkozunk.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Burgonya
Cleopatra, Agata, Rózsa. Katica, Sarolta, Luca – mind-mind egy-egy burgonyafajta neve. Melyikből mit főzzünk, mitől egészséges?
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Ráhangolódás a télre: most kell enni-venni-betárazni
Egy cserép snidlinggel az ablakban, mákkal a hűtőben nyugodtan nekivághatunk a hideg napoknak. A piacot se kerüljük el, sok finom és egészséges idénynövényt gyűjthetünk be a főzőcskézéshez.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.