fbpx
A Deutsche Welle interjú ökokörös karácsony ajándékozás

Nem kellenek a tárgyak karácsonyra, mondják ökokörösök a Deutsche Wellének

Jó lehet a karácsony tárgyi ajándékok nélkül is című összeállításban beszélt a Deutsche Wellén két ökokörös társunk arról, miért szeretik jobban a karácsonyt tárgyi ajándékok nélkül és hogyan csinálják.

Nemrégiben megkeresett minket a Deutsche Welle, ajánljunk nekik interjúalanyokat a fenntrtható karácsonyról készülő riportjukhoz. Szerencsére a most is futó háztartás zöldítő ÖkoKöreink közösségének csupa elkötelezett és lelkes tagja van, gyorsan meg is találtuk a nyilatkozókat.

Murvai Ildikó ÖkoKör csoportvezetőnk arról beszél a filmben, hogy tavaly a koronavírusjárvány miatt elmaradt a szokásos karácsonyi családi közös étkezés, a közös karácsonyozás helyett sétálni ment a családjával. Ahogy a filmben elhangzik, Ildikó évek óta azt kéri a csalágjától és a barátoktól, hogy ne adjanak egymásnak karácsonyi ajándékot.

Karakas Kolina november végén indította el ÖkoKör Kamra csoporttalálkozóit a Tudatos Vásárlókkal. Ő is a hagyományostól eltérően ajándékoz az ünnepekkor, ahogy a filmben mondja: zöld életmódja miatt nem akar tárgyakat felhalmozni, ezért inkább élményt – színház- vagy koncertjegyet – ajándékoz karácsonyra.

Hálásan köszönjük Ildikónak és Kolinának, hogy vállalták a nyilvánosságot, és megmutatták, nem kell, hogy a karácsony nem feltétlenül az ajándékhegyeről szóljon!

Mi az az ÖkoKör?

Mind máshol tartunk háztartásunk zöldítésében, és sokat segít, ha érezzük, hogy nem egyedül csináljuk. Az ÖkoKör egy zöldülő csapat inspiráló találkozásainak sorozata.

Ha kedvet kaptál, és Te is zöldítenéd a háztartásodat, akkor nincs mire várnod: csatlakozz egy ÖkoKörhöz, vagy gyere el a csoportvezető képzésünkre, és indítsd el a saját csoportodat!

Hiszed hogy, kevesebb tisztítószerrel és csomagolási hulladékkal is lehet ragyogó a lakásod? Akkor a Tiszta otthon ÖkoKörben a helyed! Ha inkább az egészséges és klímabarát étkezésben szeretnél fejlődni, akkor Téged vár az ÖkoKör Kamra.

Együtt könnyebb!

A cikk a telexen itt érhető el.

Forrás: telex.hu A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.


LIFE ITM logo

A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles. A cikket az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C pályázata társfinanszírozta.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás