fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nem kellenek a tárgyak karácsonyra, mondják ökokörösök a Deutsche Wellének

A Deutsche Welle interjú ökokörös karácsony ajándékozás

Jó lehet a karácsony tárgyi ajándékok nélkül is című összeállításban beszélt a Deutsche Wellén két ökokörös társunk arról, miért szeretik jobban a karácsonyt tárgyi ajándékok nélkül és hogyan csinálják.

Nemrégiben megkeresett minket a Deutsche Welle, ajánljunk nekik interjúalanyokat a fenntrtható karácsonyról készülő riportjukhoz. Szerencsére a most is futó háztartás zöldítő ÖkoKöreink közösségének csupa elkötelezett és lelkes tagja van, gyorsan meg is találtuk a nyilatkozókat.

Murvai Ildikó ÖkoKör csoportvezetőnk arról beszél a filmben, hogy tavaly a koronavírusjárvány miatt elmaradt a szokásos karácsonyi családi közös étkezés, a közös karácsonyozás helyett sétálni ment a családjával. Ahogy a filmben elhangzik, Ildikó évek óta azt kéri a csalágjától és a barátoktól, hogy ne adjanak egymásnak karácsonyi ajándékot.

Karakas Kolina november végén indította el ÖkoKör Kamra csoporttalálkozóit a Tudatos Vásárlókkal. Ő is a hagyományostól eltérően ajándékoz az ünnepekkor, ahogy a filmben mondja: zöld életmódja miatt nem akar tárgyakat felhalmozni, ezért inkább élményt – színház- vagy koncertjegyet – ajándékoz karácsonyra.

Hálásan köszönjük Ildikónak és Kolinának, hogy vállalták a nyilvánosságot, és megmutatták, nem kell, hogy a karácsony nem feltétlenül az ajándékhegyeről szóljon!

Mi az az ÖkoKör?

Mind máshol tartunk háztartásunk zöldítésében, és sokat segít, ha érezzük, hogy nem egyedül csináljuk. Az ÖkoKör egy zöldülő csapat inspiráló találkozásainak sorozata.

Ha kedvet kaptál, és Te is zöldítenéd a háztartásodat, akkor nincs mire várnod: csatlakozz egy ÖkoKörhöz, vagy gyere el a csoportvezető képzésünkre, és indítsd el a saját csoportodat!

Hiszed hogy, kevesebb tisztítószerrel és csomagolási hulladékkal is lehet ragyogó a lakásod? Akkor a Tiszta otthon ÖkoKörben a helyed! Ha inkább az egészséges és klímabarát étkezésben szeretnél fejlődni, akkor Téged vár az ÖkoKör Kamra.

Együtt könnyebb!

A cikk a telexen itt érhető el.

Forrás: telex.hu A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.


LIFE ITM logo

A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles. A cikket az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C pályázata társfinanszírozta.

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok