Találat a #Bio, #Ép test, #Étel-ital, #Hús, vegetáriánus, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Nem tudok mást elképzelni, ez annyira adja magát”
A MagosVölgy ökológiai gazdaság a Cserhát lankáin terül el, 130 budapesti családnak szállítanak innen hetente friss, szezonális bio zöldséget. A közösségi gazdaságot Dezsény Zoltán és felesége Judit vezeti.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei – mit készítsek a padlizsánból?
Tudtad, hogy a padlizsán fehér, zöld és cirmos is? És hogy milyen Szilágyi Kriszta közösségi gazda viszonya a padlizsánnal?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Padlizsán
A húskedvelők és vegetáriánusok asztalán egyaránt kedvelt csemege. Jellegzetes, sütés után kialakuló kesernyés ízét nyáron élvezzük, ám az eltett padlizsánkrém egész évben rendelkezésünkre áll.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Enni adunk, ez az egyik legfontosabb dolog, akárki akármit mond”
- #Bio
- #biogazda
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #közösségi gazdaság
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség
Lila batáta, örmény uborka. A sződi Terápiás Kert 39 váci és gödi családot lát el ismert és különleges zöldségekkel.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Hosszútávfutó” közösségi gazdaság a Szentendrei-szigeten
Pető Áron és csapata, a Biokert Szigetmonostor 120 környékbeli családot lát el minősített biozöldséggel, ez az idei már a 13. szezonjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Táncoskert – regeneratív- és közösségi mezőgazdaság a Hortobágyon
A Táncoskert egy egyedülálló regeneratív gazdaság Polgár határában, amely immár 9 éve közösségi gazdaságként is működik.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cukkini
A tökfélék családjába tartozó cukkini idénye június végétől szeptember elejéig tart. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk, tároljuk? Könnyű nyári cukkini receptek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Görögdinnye
Bár tömegének 92%-a szöveti víz, a fennmaradó 8% összetétele az egyik legegészségesebb gyümölccsé teszi a görögdinnyét. Miért együk?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Birs Közösség: “Azért csinálom, hogy csütörtökön felmehessek a tagokhoz”
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #helyi termelő
- #idénynövény
- #közösségi gazdaság
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség
Ismerjétek meg Héjjas Szilvit és Farkas Csabát, akik Kunszállásról 60 budapesti családot látnak el egész évben minősített biozöldségekkel!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Ribizli
A ribizli szezonja június végétől augusztusig tart. Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljuk? Hogyan termesszük? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recepttel!