Találat a #Bio, #Ép test, #Étel-ital, #Hús, vegetáriánus, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érzed a diszkrimináció ízét a csokidban?
A munka több mint kétharmadát végzik, de csak a jövedelem negyedét kapják az asszonyok az átlagos elefántcsontparti kakaóültetvényeken. A fairtrade csokoládéba harapva viszont nyugodt lehet a lelkiismereted.
Baba-mama, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Cégek, akik odaadják a maradék árut a rászorulóknak
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által összegyűjtött élelmiszer évente 300 ezer embernek segít. Tavaly több mint 11 ezer tonna, boltokban megmaradtadt élelmiszer juttattak jó helyre. Melyek azok az üzletláncok, akik együttműködőek és segítik a mentést? Miért járnak ebben fényévekkel előttünk a csehek? Az egyesület fejlesztési igazgatójával, Újhelyi Katalinnal a sikerekről, az együttműködő cégekről és a mentést korlátozó tényezőkről beszélgettünk.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vannak a számok: 1 millió faj, velük együtt pedig az egész emberiség van veszélyben
- #Állatvédelem
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a mai nappal nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Ha nem változtatunk azonnal a mezőgazdaságon, az élelmiszertermelésen és -fogyasztáson, sőt az étrendünkön is, a világnak, ahogy most látjuk magunk körül, vége.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzés: közösségi mezőgazdálkodás és pénzügyek kezdőknek
Újra itt a lehetőség, egy igazán izgalmas képzés keretében mutatjuk be a közösségi mezőgazdálkodás működését. Ezúttal a legfontosabb információk mellett a közösségi gazdaságok pénzügyi tudnivalóin lesz majd a hangsúly.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szamóca, földi eper
Kedvelt tavasz végi, nyári csemegénk a földi eper, sőt, az édesszájúaknak remek hír, hogy ideális összetevője egy kora nyári böjtnek.de mit is nevezünk földi epernek valójában? Mi köze van az eperfához vagy a szamócához? Hogyan tároljuk, mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Génbankból kiszabadított ritka paradicsomok kerülhetnek forgalomba
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet elfeledett tájfajták öko-palántáiból adományozott a Kortárs Építészeti Központ Kerthatár Közösségi Kertjének. A különleges ízvilágú tájfajta-palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek.
Divat, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
A divat és ami mögötte van
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) két, egymásra épülő kerekasztal-beszélgetéssel jelentkezett április 23-án, amelyek témája a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus és fenntartható divatipar.
Baba-mama, Zöld Otthon mindenkinek
Kapcsolat lehet a takarítás és a gyerekkori elhízás között
A leggyakrabban használt háztartási tisztítószerek hozzájárulnak a gyerekkori elhízáshoz, ugyanis változást idéznek elő bélflórájukban – állapították meg kanadai szakemberek. A környezetbarát mosó-, és tisztítószerek esetében nem találtak ilyen veszélyt.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a rákkeltő húsokat kerüld húsvétkor
Ha húsvét, akkor a sonka nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Bőséges a kínálat a szupermarketek polcain és a piacok hentesüzleteiben is, de mi alapján érdemes választani, ha nem csak az élvezetre, de az egészségünkre gondolunk? Nitrites pácsó – erre kell figyelnünk. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, plusz sütjük, főzzük, a nitrites pácsó miatt a sonka növeli a rák kialakulásának kockázatát.