Találat a #Bio, #CSR, #Kereskedelem, Fair Trade, #Nagylátószög címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Dunaszigeti zöldségközösség – harmóniában a természettel
Ízes biozöldségek a szigetközi mesevilágból. Ismerjétek meg Czina Ferit és feleségét, Payr Annát, akik közel 50 családot látnak el zöldségekkel Mosonmagyaróváron és környékén közösségi gazdaságukból!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A Lidl otthon átáll Fairtrade banánra
A Lidl idén októbertől 330 dél-németországi boltjában már kizárólag Fairtrade banánt árul, majd fokozatosan minden németországi üzlete átáll a Fairtrade banánra.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Vigyél magaddal, és mentsd meg a Földet!
A műanyag csupán 60-70 éve lett része az emberiség életének, de mára már több milliárd tonnányi műanyag hulladék borítja a Földet. A globális ökológiai katasztrófa nem közeledik, hanem megkezdődött. Összegyűjtöttünk 8+1 lépést, amit már ma tehetsz, ha nem akarod kivárni, míg végre átfogó, hatékony megoldás születik.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Wild Flower Bar: a slow virágbolt
Ha nem érdekelnek a virágokba tűzhető figurák, és a megszokott gerbera-szekfű kombónál valami természetközelibbre vágysz, akkor a mindenképp érdemes ellátogatnod a Vitkovics Mihály utcai Wild Flower Bar-ba. Az alapítók, Klenovszki Mimi és Tóth Kata vadvirágokkal, szezonális vásárokkal és workshopokkal várnak.
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gondoltad volna, hogy nem csak póló készül a gyapotból?
Világszerte 35 millió hektáron termesztenek gyapotot, melynek fő termőterületei Kína, India, Pakisztán és az Egyesült Államok. Több mint 75 országban összesen 100 millió család foglalkozik gyapottermesztéssel. A köztudatban a pólóink alapanyagaként ismert, pedig az élelmiszeripar is előszeretettel használja.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jót enni, jót tenni – Fairfood, az etikus ételfutár
A Fairfood.hu netes ételrendelési szolgáltatás egyfajta szociális vállalkozás. Hosszútávú cél, hogy a rendelések után az éttermek jutalékából befolyt összeg 20%-át, vagyis a teljes bevételük ötödét jótékony célra fordítsák.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mennyire fairek a kávézó óriások?
Amikor nemrég az itthon megtalálható kávézó-láncokat teszteltük kiderült, hogy nagyítóval kell keresni náluk a Fairtrade kávét. Viszont akkor mit takar, ha a Starbucks vagy a Café Frei maga nevezi saját magát etikusnak, méltányosnak, lelkiismeretesnek?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöld Almárium – a gondoskodás íze
A Zöld Almárium közösségi gazdasága a zöldségkosarak mellett rendszeresen szállít fürjtojást és feldolgozott termékeket a tagoknak, és szárnyas- vagy sertéstagságra is elő lehet náluk fizetni. Klári és Björn 2012-ben kezdett gazdálkodni, tavaly már 20 családot láttak el.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Világmárkákat is gyártanak műanyag hulladékból
Műanyag szandálból, locsolókannából, sportcipőből, gumiabroncsból vagy óceáni műanyagból is készülnek már különböző háztartási eszközök. Bár a legtöbb esetben még csak a termékhez használt műanyag harmada származik hulladékból, vannak már előremutató próbálkozások.