fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Lidl otthon átáll Fairtrade banánra

A Lidl idén októbertől 330 dél-németországi boltjában már kizárólag Fairtrade banánt árul, majd fokozatosan minden németországi üzlete átáll a Fairtrade banánra.

A Lidl 2006 óta Németország egész területén kizárólag olyan bio minősítésű banánt értékesít, amelyek egyúttal Fairtrade minősítéssel is rendelkeznek.

Október közepétől elkezdik az átállást a jelenlegi Rainforest Alliance minősítésű banánokról Fairtrade minősítésűre. Az átállás dél-németországi üzletben kezdődik, vagyis a cég állítása szerint 2018.október 15. után 330 dél-németországi boltban (az összes német Lidl tizedében) már kizárólag Fairtrade banánt vehetnek a vásárlók. A Lidl-nek több mint 10 ezer üzlete van Európában és az USA-ban, Magyarországon közel kétszáz.

 


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő termék- és szolgáltatástesztekről.

* indicates required


Arról, hogy az összes boltjuk mikor áll át erre, nincs információ a cég honlapján. A Lidl saját állítása szerint ezzel a lépéssel ők lesznek az első szupermarketlánc Németországban, amelyik kizárólag Fairtrade banánt kínál a vásárlóknak. 2006-ban szintén ők voltak az első élelmiszerlánc, akik bevezették a Fairtrade termékkínálatot sajátmárkás Fairglob néven.

Megkerestük a Lidl Magyarországot, mert arra lettünk volna kíváncsiak, milyen arányban értékesítenek Fairtrade banánt itthon, illetve tervezik-e, hogy ők is átállnak és csak ilyen banánt árulnak. A cég cikkünk megjelenéséig nem adott választ kérdéseinkre.

 

 

Ezt a tartalmat az International Visegrad Fund támogatta. ‘V4 Cooperation for moving forward fair trade as a socially innovative economic model’ (21810223).

 

 


Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete
Bank neve:    Magnet Bank
Számlaszám:    16200106-00108490-00000000
IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000
Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás