Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Maradékmentes karácsony: mi legyen a töltöttkáposztából?
A minap meghívást kaptunk a Makifood Főzőiskola által szervezett Húsmentes Hétfő Vacsoraklubba, ahol a finom vega fogások mellett a tudatos bevásárlásról, a maradékok felhasználásáról és az ésszerű karácsonyi sütés-főzésről beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás környezeti hatásai
Az infografika nagyobb méretben letölthető itt.
KONYHA ÉS KERT
Idényreceptek júniustól augusztusig
Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tányértól az öltönyig: Halszálka a divatban
A halak gerincének mintázatát leginkább a tányérunkon szemlélhetjük meg egy jóízű vacsora után. De a halszálka nemcsak ételmaradék, hanem divattörténeti hős is, mely diadalmas utat járt be a szalonok világából elindulva.
BOLYGÓ
Készíts saját filmet a Green Go fesztiválra!
Lenyűgöző képsoraiddal, vagy kreatív animációddal megmutatnád, milyen károkat szenvedünk el a biológiai sokféleség elvesztése vagy klímaváltozás miatt? Részt vennél egy új nemzetközi mozgalomban? Ha a válaszod igen, a Green Go fesztiválon a helyed! Terjeszd környezetvédelmi üzeneted!
KONYHA ÉS KERT
A tej élet, erő, egészség – vagy mégsem?
A tej alapélelmiszer, az utóbbi időben mégis nagyon sok ellentmondó információ kering vele kapcsolatban. Nem célunk letenni a garast egyik elmélet mellett sem, de összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a tej és a tejtermékek fogyasztásával, és főként az egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
KONYHA ÉS KERT
Tipikus part menti halazókat teszteltünk
Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.
KONYHA ÉS KERT
Egyél több zöldséget!
Nyersen, párolva, főve – zöldségből és gyümölcsből minden évszakban ínycsiklandó színkavalkád varázsolható az asztalra.
KONYHA ÉS KERT
Indiai vega főzőtanfolyamok Budapesten
A vegaság nem lemondás. Sőt a megfelelően összeállított menü nemcsak ínycsiklandó, hanem laktató is – állítja a népszerű budapesti vega főzőtanfolyam vezetője, Hémangi dévi dászi.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Az egészségkonyhát vivő háztartásokban is előfordul, hogy a főzőedényekre kevesebb hangsúly esik. Pedig érdemes ezeket is tudatosan kiválasztani, nem csak a belevalót. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban használt típusokat és utánanéztünk, mit lehet tudni róluk élelmiszerbiztonsági szempontból.