Találat a #Aktivista, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás környezeti hatásai
Az infografika nagyobb méretben letölthető itt.
Uncategorized
Gazdálkodj okosan! – online környezetvédelmi kvízjáték indul
Játssz, és próbáld ki magad! Környezetvédelmi online kvízjáték indul Gazdálkodj okosan! címmel. Sok értékes nyeremény és hasznos tapasztalat várja az érdeklődőket. A fődíj egy kerékpár!
KONYHA ÉS KERT
Idényreceptek júniustól augusztusig
Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
FOGYASZTÓ
ÖkoKörbe járok – így gazdálkodom
A nagypályás pénzcsinálásra nevelő Monopoly évekkel a Gazdálkodj okosan! után érkezett az életünkbe. Nosztalgikusan gondolok vissza a játék körökre, amikor a 25 ezer forintos nappali bútorra kuporgattam pénzemet. Az előző rendszer erőforrás dőzsölős felfogásában nem tudtam helyén kezelni, hogy három körből ki kell maradjak, ha nem zártam jól el a csapot.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tányértól az öltönyig: Halszálka a divatban
A halak gerincének mintázatát leginkább a tányérunkon szemlélhetjük meg egy jóízű vacsora után. De a halszálka nemcsak ételmaradék, hanem divattörténeti hős is, mely diadalmas utat járt be a szalonok világából elindulva.
BOLYGÓ
Készíts saját filmet a Green Go fesztiválra!
Lenyűgöző képsoraiddal, vagy kreatív animációddal megmutatnád, milyen károkat szenvedünk el a biológiai sokféleség elvesztése vagy klímaváltozás miatt? Részt vennél egy új nemzetközi mozgalomban? Ha a válaszod igen, a Green Go fesztiválon a helyed! Terjeszd környezetvédelmi üzeneted!
KONYHA ÉS KERT
A tej élet, erő, egészség – vagy mégsem?
A tej alapélelmiszer, az utóbbi időben mégis nagyon sok ellentmondó információ kering vele kapcsolatban. Nem célunk letenni a garast egyik elmélet mellett sem, de összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a tej és a tejtermékek fogyasztásával, és főként az egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
KONYHA ÉS KERT
Tipikus part menti halazókat teszteltünk
Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.
KONYHA ÉS KERT
Egyél több zöldséget!
Nyersen, párolva, főve – zöldségből és gyümölcsből minden évszakban ínycsiklandó színkavalkád varázsolható az asztalra.
KONYHA ÉS KERT
Indiai vega főzőtanfolyamok Budapesten
A vegaság nem lemondás. Sőt a megfelelően összeállított menü nemcsak ínycsiklandó, hanem laktató is – állítja a népszerű budapesti vega főzőtanfolyam vezetője, Hémangi dévi dászi.