Találat a #Aktivista, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
Uncategorized
Lehet-e jó egy szupermarket?
Zavar a kínai fokhagyma? Keresed a fenntartható termékeket a miskolci kiskereskedelmi láncok polcain? Nyomozzuk ki közösen a megbízható élelmiszer forrásokat!
KONYHA ÉS KERT
Milyen a jó piac? – Képzés és műhelymunka Kisteleken a helyi termékek piacra jutásáról
Szeretnél vásárlóként Kistelek vonzáskörzetében jó minőségű élelmiszerhez jutni? Termelőként keresed termékeid helyi piacát, többet szeretnél tudni a vásárlók igényeiről? Érdekelt vagy egy jó piac műkésében? Gyere el október 3-án a TVE képzésére, Kistelekre!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás súlyos következményei
Egy annyira hétköznapi dolog, mint az étkezési szokásaink, sokkal nagyobb hatással bírnak, mint az elsőre gondolnánk. A húsfogyasztásunk mértéke nem csak, hogy az egészségünknek nem jó, de a környezetre nézve is rendkívül káros.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Minden, ami hal
Összeszedtünk a halakkal, tenger gyümölcseivel kapcsolatos néhány tippet, terméktesztet, piaci körképet.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vehetsz fenntartható halászatból származó halat
A túlhalászás a világtengereken zajló halászat által okozott egyik legsúlyosabb probléma. Szétnéztünk a szupermarketekben, hogy tudatos vásárlóként milyen választási lehetőségünk van. Sok boltban található MSC minősítésű termék. Válasszuk inkább ezeket!
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Virágzik az ételmegosztó mozgalom
Csupán négy hónapja kezdte meg működését a Leuven Food Sharing mozgalom, és máris 3600 résztvevője van. A csoport tagjai szabadon árusíthatnak, vásárolhatnak vagy ajándékozhatnak egymásnak otthon készített ételeket közös étkezésre vagy akár elvitelre.
KONYHA ÉS KERT
Méltányos gyümölcsöt! Csatlakozz Te is a nemzetközi petícióhoz!
A nekünk és más európai fogyasztóknak termelt gyümölcsöket sokszor borzasztó körülmények között állítják elő. A földeken és az üzemekben dolgozók legalapvetőbb jogait világszerte lábbal tiporják, különösen a fejlődő országokban. Tudatos vásárlóként és fogyasztóként is tehetünk azért, hogy ez megváltozzon. Ezzel a petícióval jelezheted a felelős döntéshozók felé, hogy te méltányos gyümölcsöt szeretnél.
KONYHA ÉS KERT
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
KONYHA ÉS KERT
7 tipp a fenntartható étkezéshez
Több zöldség, hüvelyes és helyi alapanyag, tervezés, adagolás – csak néhány tipp, hogyan lehet nem csak egészséges de környezetkímélőbb az étkezésed.
Zöld Otthon mindenkinek
Rákot okoznak az elektronikai összeszerelő munkások munkakörülményei
Ma több tucat nemzetközi civilszervezet arra kéri a globális elektronikai ipart, hogy vállaljanak felelősséget, és csökkentsék a káros vegyi anyagok használatát a gyártás során. A kezdeményezést a TVE is támogatja.