Találat a #Aktivista, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: halbisztrók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Ne a zavarosban halásszunk!
A tengerek nyújtotta szolgáltatások és termékek évente 2,5 billió USA dollár értéket tesznek ki. Mintegy 800 millió ember megélhetése függ közvetlenül a tengeri halászattól. Íme néhány érdekes tény, hogy miért lenne jó a fenntartható tengeri halászat széles körű elterjedése.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén
Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben – csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót.
KONYHA ÉS KERT
Hello hal – a balatoni hekk alternatívája
Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk.
FOGYASZTÓ
Városi bringázás 10 pontban
Már nemcsak a belvárosban és rövid távokon, hanem a lassan, de mégiscsak épülő kerékpáros utaknak köszönhetően a bicikli kifejezetten hatékony, ráadásul kétségkívül a legkörnyezetkímélőbb közlekedési eszköz.
KONYHA ÉS KERT
Hazai csirkehús-fogyasztási szokások
A hazai élelmiszerüzletekben a ’80-as évek eleje óta lehet bontott csirkét kapni, azóta a csirkemell és a csirkecomb vezeti az eladási listákat.
KONYHA ÉS KERT
Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvéti sonkához
Mindjárt húsvét, ideje beszerezni a húsvéti sonkát is, a tároláshoz s a feldolgozáshoz javaslunk néhány fontos szempontot.
Uncategorized
Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás
Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!