Tesztelj velünk ősgabona tésztát!
Csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához, tudj meg mindent az ősgabonákról a webinárunkon, és tesztelj otthon alakor, tönke és tönköly tésztát! Oszd meg velünk a tapasztalataidat! Az első 20 jelentkező ősgabonából készült tésztacsomagot kap ajándékba.
A táfajták előnye, hogy sokkal ellenállóbbak, ezért is tekintenek rájuk sokan úgy, mint a jövő élelmiszerforrásaira. Ráadásul magasabb a nyomelem és makroelem tartalmuk, és még sok más tekintetben is előnyös a fogyasztásuk annyira, hogy a tönkéből és az alakorból készült kenyeret akár az orvos is felírhatná. Viszont hiába hallunk róluk egyre többet, a boltok polcain még ritkán fordulnak elő a tönkéből, alakorból vagy tönkölyből készült termékek. Csak nagy nyomozómunka árán lehet felhajtani ilyen alapanyagokat.
Most megspóroljuk a kutakodást a Tudatos Vásárlók tagjainak tésztatesztünkkel és egy ingyenes webinárral. Ha még nem vagy a Tudatos Vásárlók Egyesületének tagja, de részt vennél a webináron és szeretnél tésztát tesztelni, csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához!
Webinár: 2023. május 30. kedd 17:00-18:30h
A webinárra akkor is jelentkezhetsz, ha nem tudsz részt venni a tesztelésen.
Fehér Judit és dr. Szira Fruzsina az ÖMKI (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet) szakértői:
- Megtudhatod, miért fontosak az ősgabonák.
- Mi a különbség a tönke, alakor és a tönköly között?
- Mire lehet használni őket?
- Hol tart ma Magyarországon az ősgabona termesztés és feldolgozás?
Van der Meer Ágoston, a Rédei tészta ügyvezetője:
- Kínálatukban sokféle gabonából készül bio minősített tészta (pl. durum, rozs, tönköly). A tésztagyártásról, valamint az alakorral és tönkével való első találkozásról beszél.
Tészta tesztelés: 2023. június 5. – július 14.
Az első 20 jelentkező 3 féle ősgabonából készült 0,5-0,5 kg-os tésztacsomagot kap (Rédei tészta alakor, tönke, tönköly) ajándékba. A csomagot a webinár után postázzuk a jelentkezőknek.
Kérjük, csak abban az esetben jelentkezz a tesztelésre is, ha vállalod, hogy július 14-ig kitöltöd az általunk küldött kérdőívet a tapasztalataidról, és fotót is küldesz. A tésztatesztelés feltétele a webináron való részvétel.
Így tudsz jelentkezni
Jelentkezési határidő: 2023 május 25. éjfél
Ha már a Tudatos Vásárlók Egyesülete Tagja/Szupertagja vagy, nem kell mást tenned, csak a lenti képre kattintva regisztrálj a webinárra és a tesztelésre.
Ha még nem vagy a tagunk, a webinárra való jelentkezést követő pár napon belül csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához. A webinár és a tésztatesztelés csak a Tudatos Vásárlók tagjai számára elérhető szolgáltatás.
Ha szeretnél a Tudatos Vásárlók támogató tagja lenni, a tagdíjat ezen a linken lehet befizetni: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3MAD3GM455E9W
Ha CSAK a webináron szeretnél részt venni, de nem tudod vállalni a tesztelést, kérjük jelezd Andacs Noéminek a noemi@tve.hu címen.