fbpx

FoodPro projekt

A 2020 végén indult FoodPro projekt a bevált gyakorlatok cseréjére és a fogyasztói szervezetek hosszútávú kapacitásfejlesztésére összpontosít a közép- és kelet-európai régió 6 országában: Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

A FoodPRO projektben megszervezett és végrehajtott nemzetközi tesztelés kettős célt szolgál: a csokis gabonapelyhek tesztelésén keresztül a szervezetek részt vesznek a nemzetközi tesztelési folyamat minden lépésében, a fogyasztók pedig a folyamat végeredményeként összehasonlíthatják a tesztelt termékeket.

zöldség chipsZöldségchips vagy burgonyachips – melyik a diétás választás?

A COVID-járvány idején megnőtt a snackek, rágcsák, chipsek iránti kereslet. A zöldségchips kifejezetten diétás választásnak tűnhet, amíg meg nem nézzük, mit mond róla a csomagoláson lévő tápérték táblázat.

 

FoodPro csokis gabonapehely

Többet eszünk gabonapehelyből, és jó okunk van rá

A fogyasztók nagyjából 40 százaléka mindig több gabonapelyhet szór a tányerjába, mint a dobozon feltüntetett ajánlott mennyiség – derült ki felmérésünkből. Mohók vagyunk, hiányzik az ökontroll? Nem feltétlenül. Gyakran az ajánlott adaggal van a gond, amit szándékosan kicsire méreteznek a gyártók.

 

foodpro csokis gabonyapehely tesztMegkérdeztük és kiderült, milyen a kedvenc csokis gabonapehely

Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor.

 

csokis gabonapehely teszt FoodProCsokis gabonapelyhek nemzetközi tesztje – indul a FoodPRO projekt

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – nemzetközi gigatesztben teszteli, létezik-e a kettős minőség egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek piacán.

 


FoodPRO-EU

Ez a projekt az Európai Unió Fogyasztóvédelmi Programja finanszírozásából valósul meg. A tartalom a szerző nézeteit képviseli, ezért a benne foglalt információk felhasználásáért kizárólag a szerző felel, az Európai Bizottság nem vállal felelősséget.