fbpx

FoodPro projekt

A 2020 végén indult FoodPro projekt a bevált gyakorlatok cseréjére és a fogyasztói szervezetek hosszútávú kapacitásfejlesztésére összpontosít a közép- és kelet-európai régió 6 országában: Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

A FoodPRO projektben megszervezett és végrehajtott nemzetközi tesztelés kettős célt szolgál: a csokis gabonapelyhek tesztelésén keresztül a szervezetek részt vesznek a nemzetközi tesztelési folyamat minden lépésében, a fogyasztók pedig a folyamat végeredményeként összehasonlíthatják a tesztelt termékeket.

Desszert reggelire? Teszteltük, mennyire egészséges a csokis gabonapehely

csokis gabonapehely teszt reggeli

Csokis gabonapelyheket teszteltünk nemzetközi együttműködésben.

Ne tévesszenek meg senkit a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok, megmutatjuk, mennyi az értékes összetevők mellett a cukortartalom. Az is kiderült, van-e kettős minőség, van-e különbség az osztrák és a magyar Nesquik golyók között.

Az igazság odaát van – olvasd el a feliratokat és a tápérték táblázatot

egészséges élelmiszer tápérték

Állandó időhiánnyal küzdve a modern fogyasztó gyakran úgy választ az élelmiszerek között, hogy a termék csomagolásának csak az elejét nézi meg, ami valójában a termék hirdetési felülete. Ritkábban ellenőrzi az összetevőket és a tápérték táblázatot a hátoldalon.

Érthető? Igen. Ajánljuk? Nem.

Zöldségchips vagy burgonyachips – melyik a diétás választás?

zöldség chipsA COVID-járvány idején megnőtt a snackek, rágcsák, chipsek iránti kereslet.

A zöldségchips kifejezetten diétás választásnak tűnhet: egy gyors pillantás a zacskón a képre vagy ha alaposabbak vagyunk, az összetevők listájára sokunkat meggyőzhet arról, hogy a zöldségchips a jobb választás: zöldségeket tartalmaz.

Teljes képet viszont csak akkor kapunk a termékről, ha megnézzük a tápérték táblázatot is.

Többet eszünk gabonapehelyből, és jó okunk van rá

FoodPro csokis gabonapehelyA fogyasztók nagyjából 40 százaléka mindig több gabonapelyhet szór a tányerjába, mint a dobozon feltüntetett ajánlott mennyiség – derült ki felmérésünkből.

Mohók vagyunk, hiányzik az ökontroll? Nem feltétlenül. Gyakran az ajánlott adaggal van a gond, amit szándékosan kicsire méreteznek a gyártók.

Megkérdeztük és kiderült, milyen a kedvenc csokis gabonapehelyfoodpro csokis gabonyapehely teszt

Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor, milyen tulajdonságokat keresünk, ha csokis gabonapelyhet választunk.

Csokis gabonapelyhek nemzetközi tesztje – indul a FoodPRO projekt

csokis gabonapehely teszt FoodPro

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – nemzetközi gigatesztben teszteli, létezik-e a kettős minőség egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek piacán.

 


FoodPRO-EU

Ez a projekt az Európai Unió Fogyasztóvédelmi Programja finanszírozásából valósul meg. A tartalom a szerző nézeteit képviseli, ezért a benne foglalt információk felhasználásáért kizárólag a szerző felel, az Európai Bizottság nem vállal felelősséget.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás