fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Dobd be Te is a kártyádat!

Jártál már úgy, hogy egy pohár csapvizet szerettél volna a kávézóban vagy vendéglőben, és csak fintorgást kaptál? Most lehetőséged van rá, hogy piros lapot adj ezeknek a helyeknek. Viszont ne feledd megjutalmazni a jófej helyeket sem.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete egy piros lappal és egy köszönő kártyával szeretne hozzájárulni a csapvízfogyasztás népszerűsítéséhez.

Íme néhány ok, hogy miért:

 • 1 liter ásványvíz előállítása, csomagolása és szállítása 6,7 liter vizet igényel, és összesen 2000-szer több energia szükséges hozzá, mint ugyanennyi csapvíz előállításához.
 • Magyarországon fejenként mintegy 110 liter ásványvízet fogyasztunk egy évben
 • Magyarországon évente 1,5 milliárd PET palack kerül a kukába, de ennek mindössze 7%-át hasznosítják újra

Ha egyetértesz céljainkkal, és te is szeretnél minden kényelmetlenség nélkül csapvizet kapni a vendéglátó helyeken, vidd magaddal ezeket a kártyákat. Ahol gond nélkül kapsz csapvizet, a kék kártyával jelezheted, hogy támogatod őket. Ahol még fintorgással sem adnak, nyújtsd át a piros lapot a pincérnek vagy a pultosnak, de ne felejts el mosolyogni, elvégre nem akarjuk leharapni a fejüket, csak szeretnénk rávenni őket valami jó dologra.  

 

Hogy juthatsz hozzá a kártyákhoz?

 • A Tudatos Vásárlók Áruháza kiállításunkon június 30-ig >>>
 • A nyári Vizes, frissítő sétáinkon >>>
 • Az irodánkban  >>>

 

Megköszönjük, ha tapasztalataitokat megírjátok nekünk itt kommentben, vagy a  szerk@tudatosvasarlo.hu címre.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás