Találat a #Hús, vegetáriánus, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A fokozott húsfogyasztás világméretű kockázatai
Az állati termékek fogyasztása, amely az Állategészségügyi Világszervezet (ÁVSZ) előrejelzése szerint 2020-ig 50 százalékkal nő a jelenlegi szinthez képest, komoly egészségügyi kockázatokkal jár és veszélyezteti a környezetet.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Fodor felülvizsgáltatná a közutak csúszásmentesítési szabályait
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a közutak csúszásmentesítési szabályainak felülvizsgálatát kezdeményezte a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál (GKM), hogy csökkenjen a téli időszak környezetterhelése – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Brit sztárszakács a nagyüzemi csirketartás ellen
A nagyüzemi baromfitenyésztés ellen indít kampányt Jamie Oliver. A brit sztárszakács péntek este, főműsoridőben szembesítette a Cannel 4 brit kereskedelmi tévéadó nézőit a nagyüzemi csirketartás körülményeivel.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Banán – A szupermarketek tisztességtelen sikerterméke?
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Természetvédelem, biodiverzitás
- #Zöldség-gyümölcs
Van beleszólásuk a magyaroknak abba, hogy milyen banánt esznek?
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: sonka
Számtalan felvágottat, szendvicsbe való húskészítményt fogyasztunk nap mint nap. Úgy tűnhet, ezek közül a sonka az egyik legegészségesebb, de vajon igaz-e ez? Egyáltalán, mi a sonka? Legújabb terméktesztünkben szeletelt sonkákat vizsgáltunk.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Új jelentést adni a „zöld” teának
Amint nő az etikus termékei iránti kereslet, egyre több nagyvállalat igyekszik azt saját termékeivel kielégíteni. Legutóbb az Unilever kötelezte el magát – jön az igazi Green Label?
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Nehogy az úton elpusztuljanak…
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Természetvédelem, biodiverzitás
- #Zöldség-gyümölcs
„Minthogy kertjeinket különböző kiváló gyümölcsfákkal ékesíteni és gazdagítani határoztuk, és az alkalmas idő, vagyis a tavasz most következik, megkeresünk téged, hogy szándékunkat sikerre segítsd, mint aki részben saját kertjeidből, részben máshonnan könnyen megteheted.”
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Változás az olaj körül?
Az Ethical Consumer beszámolója, mit tanult a SHELL korábbi tapasztalataiból.
KONYHA ÉS KERT
Étrendünk sötét oldala
A Mental Health Foundation által készített tanulmány szerint az elmúlt
ötven évben alapjaiban változtak meg táplálkozási szokásaink és
táplálékaink, a megváltozott élelmiszerek hatására pedig felborult
szervezetünk évszázadok alatt kialakult, kényes vitamin- és
zsírsav-egyensúlya. Mindez bizonyíthatóan negatív hatással van mentális
állapotunkra és egészségünkre.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Az ökoutazás tíz legfontosabb pontja. Min változtassunk utazáskor?
Soron következő vakációját tervezi? Miért nem épp Nicaraguába,
Kambodzsába vagy éppen Borneóba megy? Ezeket a helyeket nagyrészt épp a
New York Times által 2006 legdivatosabb kifejezésének titulált
„ökoturizmus” tette kedvelt úticélokká.