Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Ruházat címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogy készül a cipőd? A munkásokra leselkedő veszélyek
Csak Santa Croce-ban, az olaszországi bőrfeldolgozó ipar egyik központjában a foglalkozás miatt kialakuló mozgás- és légzésszervi betegségek száma 7 év alatt majdnem elérte az ötszázat. Cikksorozatunk 4. része arra világít rá, hogy milyen árat fizetnek a munkások egy divatos cipőért.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Záptojás és halál szaga
Az olasz bőrfeldolgozó ipari munkások jelentős része bejelentés nélkül dolgozik. Ez maga után vonja azt is, hogy baleset, betegség vagy nyugdíjazás esetén teljesen kiszolgáltatottakká válnak. Cikksorozatunk 3. részében az előbbi kérdést járjuk körbe.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Akkor is adományozol, ha éppen vásárolsz
Egy igazi kis kincses-sziget a belvárosban a Filantrópia adománybolt, ahol az adományozáson felül vásárlásainkkal energiahatékonysági projekteket is finanszírozunk. A bolt ötletéről és a hétköznapi működésről Mester Zsuzsával és Vörös Júliával beszélgettünk.
BOLYGÓ, DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – A bőr ökológiai hátizsákja
Az ökológiai hátizsák vagy ismertebb nevén ökológiai lábnyom egy adott termék előállítása során felhasznált nyersanyagokat és a feldolgozási folyamat során keletkezett hulladékot foglalja magában. Cikksorozatunk 7. részében egy cipő ökolábnyomát vesszük górcső alá.
DIVAT, FOGYASZTÓ
Becsapós kuponos akciók – Ezekre figyelj!
A nagy csalódást elkerülendő az őszi kupon akciós időszakban is érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, szolgáltatásokhoz. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tippjei kuponos vásárlóknak.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Adományboltba járni jó
Adományboltba nem csak azért jó járni, mert igazi kincsekre és ritkaságokra bukkanhatunk, hanem továbbadhajtuk azokat a már nem használt dolgainkat, amelyek még másoknak jól jöhetnek. A TVE stáb kipróbálta a Filantrópia Adományboltot.
DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – A farmtól a cipőgyárig
Egy kg nyersbőr előállításához 17.000 liter víz, 7.4 kg gabona és 41 kg takarmány szükséges. Cikksorozatunkban megmutatjuk az utat a marhatenyésztő farmtól a cipőig.
DIVAT, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Varronomia – ahol a használt pólók újjászületnek
Ősszel ellátogattunk a „Budapesti Nemnövekedés Hét“ egyik workshopjára, a Varronomia közösségi varróműhelyhez. Szemünk előtt és a saját kezünk által születtek újjá a használt pólók.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – Ki mit tehet az etikusabb cipőért
Korábbi cikkeinkben körbejártuk a cipőgyártás okozta súlyos környezeti és társadalmi problémákat. Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy mit lehet tenni, hogy javuljon a helyzet. Cikksorozatunk 10. és egyben utolsó részében erre adunk tippeket döntéshozóknak, gyártóknak és a tudatos vásárlóknak.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – A „Made in Italy” termék lehetséges útja
A „Made in Italy” címkével ellátott olasz luxuscipők sem feltétlenül 100%-ban Olaszországban készülnek. Cikksorozatunk 9. részében azt mutatjuk be, hogy mit takar a „Made in Italy” jelölés.