fbpx

| Kása Enikő

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Varronomia – ahol a használt pólók újjászületnek

Ősszel ellátogattunk a „Budapesti Nemnövekedés Hét“ egyik workshopjára, a Varronomia közösségi varróműhelyhez. Szemünk előtt és a saját kezünk által születtek újjá a használt pólók. 

A Varronómia néhány lelkes, kreatív aktivistából álló csoport. Céljuk a textilek újrahasznosítása, amelyekből különböző ötletes dolgok készülnek, de akár a varrásban is tudnak segíteni. A budapesti Degrowth Konferencia keretében megrendezett workshop résztvevőinek lehetőségünk nyílt megismerkedni a csomózási technikával.

Ne sajnáld, csak vágd! Első lépesben a pólókat 4-5 centiméteres csíkokra kellett szabdalni.

 

Ezután következett a fonás, ami egy kis segítséggel mindenkinek probléma nélkül sikerült.

Ezzel a technikával készült szőnyegek, lakberendezési kosarak a lakásunk kreatív díszei lehetnek. Csak pár elnyűtt, megunt pólóra és …

 

… némi kreativitásra van szükség.

 

 

A cikket és a fotókat köszönjük Kása Enikőnek, a TVE gyakornokának!

 

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás