Találat a #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Lakóhely, környék, #Nagylátószög címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mérgek csorognak a Dunába az Óbudai Gázgyárnál
A volt Óbudai Gázgyárnál az alacsony vízállás mellett jól láthatóan szennyezett víz szivárog a talajból a Dunába, ezért a Greenpeace Magyarország októberben mintákat vett a folyó medréből. A mérési eredmények kimutatták: egyes rákkeltőnek minősített szennyezők több százszorosan, más súlyos mérgek több ezerszeresen haladják meg a talajvízre megengedett határértéket.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Swappis Ruhaforgó – egy svéd használtruha-butik Budapesten
Egy különleges használt ruha pop-up butik nyílt nemrég Budapesten, a második kerületi Hüvi szolgáltatóházban. A Swappisban és felvevőhelyein leadhatjuk jó minőségű, használt ruháinkat és a kapott pontokért azonnal vagy később válogathatunk abból, amit mások hoztak. A vállalkozás Svédországból jött, utánajártunk, hogyan működik.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Rákapcsol a Lidl: csak Fairtrade bio banánt árul majd a szomszédban
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Zöldség-gyümölcs
A Lidl auszriai ága bejelentette, hogy a németek után hamarosan már az osztrák Lidl áruházakban is kizárólag bio és Fairtrade banánt lehet majd kapni. Kérdeztük a hazai Lidlt is, mi a helyzet itthon, de nem érezték fontosnak válaszolni.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé szemete borít be minket
A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé áll leginkább a bolygónkat ellepő eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés mögött – derül ki egy friss nemzetközi felmérésből.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Iskolás vagy? Ne dobd ki az uzsonnád, tedd ételgyűjtő dobozba!
Hogyan lehet egy iskoláskorú gyermeknek megmutatni az adakozás fontosságát és megéreztetni vele, hogy a pazarlás nem menő? Erre megoldás, ha ahelyett, hogy kidobnák, megmaradt tízóraijukat, uzsonnájukat beteszik egy Enni adok adománydobozba.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere
Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkában? – Flow a munkahelyen
Csíkszentmihályi Mihály, a flow atyja szerint, a XXI. század legsikeresebb cégei és nemzetei azok lesznek, amelyek lehetőséget teremtenek az embereknek, hogy kiteljesedjenek a flowban. Íme néhány technika, hogyan lendülhetsz át flowba munka közben akkor is, ha a munkáltatód még sose hallott erről.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Jöjjön a boldogság! – mikro-flow technikák gyakorlati alkalmazása
Cikksorozatunk legújabb részében bemutatunk egy sor olyan technikát, amelyekkel a napi apró bosszúságokat pozitív élménnyé alakíthatjuk, és olyan tevékenységeket, amelyek nagy valószínűséggel a flow irányába lendíthetnek.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte
Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Flow – amikor csak úgy jön a boldogság
Biztosan emlékszel olyan napokra, amikor tökéletes formában voltál, égett a kezed alatt a munka, könnyedén oldottál meg minden feladatot, teljesen elmerültél abban, amit csinálsz. Szinte megállt az idő, és egy megmagyarázhatatlan, mámoros elégedettség vett hatalmába. Megmutatjuk, hogy érheted el ezt a flow állapotot.