Találat a #Étel-ital, #Klímaváltozás, #Nagylátószög, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Szépülj a kamrából: kozmetikai receptek, bőrápolás nyáron, természetesen
Sok olyan gyümölcs, gyógynövény van, amelyet felhasználhatunk bőrünk ápolására. Próbáld ki kozmetikai tippjeinket: nyári krémek, gélek, pakolások, bőrápolás házilag.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Felmérték: a bőrükön érzik a környezeti problémákat a magyarok
A magyarok 80 százaléka egyet gondol arról, kinek a felelőssége a környezetvédelem. Kiderült az is, mit tartunk hazánkban a legsúlyosabb környezeti problémáknak – derül ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Az élelmiszeripar felel a globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért
Az élelmiszer-ellátási láncok felelősek az emberi eredetű globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért, ez az arány Magyarországon ugyanennyi: 34%. A közvetlen termelés mellett a csomagolás, szállítás és hűtés is komolyan terhelést jelent. Az Európai Unió világviszonylatban a 4. legnagyobb kibocsátó. Ezeket állítja egy a Nature Food című folyóiratban nemrég közzétett tanulmány.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból
Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Iránból származó szennyezett mazsolát hívott vissza a Tesco
A Tesco-Global Zrt. szermaradvány miatt visszahívta és kivonta a forgalomból egyik saját márkás mazsola termékét.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kelbimbó
A káposztafélék családjába tartozó kelbimbó közeli rokona a karfiol és a karalábé. Jól tűri a fagyokat. Októbertől márciusig szedhető, illetve kapható. Néha szárával együtt találkozhatunk vele. Színe a világoszöldtől a vörösig terjed. Íze jellegzetes.