Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Shopping consciously, #Szupermarket, piac, kisbolt, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Karfiol és brokkoli
Ha megkérdeznénk, szoktál-e virágrügyeket sütve-főzve fogyasztani, talán csodálkozva nemet mondanál. Pedig a karfiol és a brokkoli esetében erről van szó.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
TVE családi nap a közösségi mezőgazdálkodásról február 22-én
- #életmód
- #Étel-ital
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #vegetáriánus
- #Zöldség-gyümölcs
Szeretnél jó minőségű friss, helyi zöldséghez-gyümölcshöz jutni egyenesen a termelőtől úgy, hogy egy közösséget építve segítsétek egymást? Ismerkedj meg Te is a közösségi mezőgazdálkodással a TVE családi napján! Érdekes előadásokkal, közösségi gazdaságok bemutatkozásával, magbörzével és színes családi programokkal várunk!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szandaszögi Ökokertészet – ahol a salátában is az embert látják
Keresztesiné Drevenka Orsolya egy igazán talpraesett fiatal anyuka, aki kezdőként vágott bele a gazdálkodásba, egy kis nógrádi faluban. 2015-ben indították el férjével és szüleivel a Szandaszögi Ökokertészetet, igazi családi gazdaságként. Ma már 95 családnak termelnek biozöldséget, Budapesten, Vácon és Balassagyarmaton van átadópontjuk. Sok erőt ad nekik a mindennapokhoz, hogy közösséget alkotnak a vásárlóikkal.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Virágosélet – zöldségközösség a szőlőhegyen
- #bioélelmiszer
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #közösség
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség-gyümölcs
Fóris Anna és Ödön Pátkán él 3 gyermekével. 40 családot látnak el zöldséggel, gyümölccsel, gombával, fűszernövényekkel Székesfehérvár vonzáskörzetében.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Egyél helyit! – Forrás Bevásárlóközösség és helyi piac Tatán
Tavaly indult útjára a Forrás Bevásárlóközösség Tatán, amely heti átadásai egy kis helyi termelői piac formájában valósulnak meg. Környékbeli termelőkkel dolgoznak együtt, akik heti rendszerességgel szállítják finomabbnál-finomabb portékáikat a vásárlóknak. A szervezők, Herczig Szabolcs és Pál Zsuzsi várja a csatlakozókat.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cékla
A csokorba kötött kisméretű céklák tavasztól őszig szerezhetőek be a piacon, de a jól tárolható gumók télen is rendelkezésünkre állnak. A legfontosabb, ami róla elmondható: a mélypiros színű céklából fogyasszunk minél többet nyersen!
BOLYGÓ
Tönke, alakor és a máriapócsi paradicsom – mivel készüljön a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra?
Szárazság, nagy esőzések, kevesebb termény – a klímaválság már a hazai mezőgazdaságban is érezhető. Milyen kihívások várnak a hazai mezőgazdaságra a következő évtizedben, és milyen növények fogják túlélni a változást? Dr. Drexler Dórával, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vezetőjével az intézetben folyó kutatásokról, a biológiai növényvédelemben, a tájfajtákban, ősi gabonafajokkal rejlő lehetőségekről beszélgettünk.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Goals for Good: A siker újradefiniálása
A Goals for Good egy fiataloknak és fiatal felnőtteknek szóló, 4 foglalkozásból álló kurzus. A négy alkalom során a résztvevők megtanulják annak a módszereit, hogyan tűzzenek és valósítsanak meg célokat hatékonyan úgy, hogy saját jóllétük növelése nem árt a Bolygónak.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek: hogyan szabadulj meg a muslicától
A melegebb idővel, édes gyümölcsökkel a muslicák is megérkeznek a konyhába, hiába csapkodsz, és hiába feszül az ablakodon masszív szúnyogháló. Mik azok a szabályok, amiket be kell tartani, hogy ne vonzzuk őket? Milyen vegyszermentes megoldások léteznek az elűzésükre?
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?