Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Ép test, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
BK Rot, a zöld és szociális komposzt biznisz
Egy egyedi üzleti modell, amelyben komposztot termelnek, valamint közösséget és munkahelyet hoznak létre Brooklyn egy lepukkant városrészében.
DIVAT, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – A farmtól a cipőgyárig
Egy kg nyersbőr előállításához 17.000 liter víz, 7.4 kg gabona és 41 kg takarmány szükséges. Cikksorozatunkban megmutatjuk az utat a marhatenyésztő farmtól a cipőig.
KONYHA ÉS KERT
Hello hal – a balatoni hekk alternatívája
Nem csak halazók működtetését, de különleges halételeivel az édesvízi halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Hello hal. A Tisza-tónál, a tiszaörvényi halazóban jártunk.
SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Sminkekről szakértő szemmel
Ha nem jó a smink, a céllal ellentétes hatás érhető el. Aki az egyéniségéhez nem illő festést választ, vagy ha dilettáns sminkes kezei közé kerül, könnyen pórul járhat. Kozmetikus szakértőnk tanácsai.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Hogy készül a cipőd? – A „Made in Italy” termék lehetséges útja
A „Made in Italy” címkével ellátott olasz luxuscipők sem feltétlenül 100%-ban Olaszországban készülnek. Cikksorozatunk 9. részében azt mutatjuk be, hogy mit takar a „Made in Italy” jelölés.
KONYHA ÉS KERT
Tűzcsapból ivókút: Ivócsap Projekt
A nyári hőségben legyen nálad kulacs, és töltsd újra! Kipróbáltuk az ivócsapokat.
Zöld Otthon mindenkinek
Hétköznapi mérgeink
A vegyi agyagok hatással vannak szerveztünkre, ráadásul többségükről azt sem tudjuk pontosan, hogy hogyan.
Uncategorized
Ökoruhák magyar tervezőktől: Sharolta, renaiChance, Réthy Fashion
Újrahasznosítással már a különböző textileknél is találkozunk, például úgy, hogy az egyébként hibátlan anyag egy új ruha része lesz. Fontos a tervezés, hiszen nem minden anyag alkalmas erre, és nem lehet 100%-ban újrahasznosított mindent. Hazai tervezőket kérdeztünk arról, hogyan vágtak bele az ökoruhák készítésébe.
KONYHA ÉS KERT
Hazai csirkehús-fogyasztási szokások
A hazai élelmiszerüzletekben a ’80-as évek eleje óta lehet bontott csirkét kapni, azóta a csirkemell és a csirkecomb vezeti az eladási listákat.
Uncategorized
Előzzük meg a kullancscsípést!
A közönséges kullancs számos kórokozót hordozhat és terjeszthet, amelyekkel vérszívása során az embert is megfertőzheti. Tavasztól őszig a leginkább aktívak, de sajnos az enyhe tél is a szaporodásuknak kedvez.