Találat a #élelmiszerhulladék, #komposztálás címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?
Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?
KONYHA ÉS KERT
Munch.hu: 75 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzték meg
A Highlights of Hungary idei jelöltjei között új fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk, közöttük a Munch.hu-ra. Az élelmiszerpazarlás ellen létrehozott weboldalon és applikációval olyan ételeket rendelhetünk éttermektől, pékségekből, boltoktól és szállodáktól kedvezményesen, amelyek különben a kukában végeznék.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Szokásaink változtak, a hozzáállásunk nem: a magyarok környezettudatossága a vírushelyzetben
- #élelmiszerhulladék
- #fenntartható életmód
- #Green and Safe LIFE-styles
- #takartás
- #tisztítás
- #Zöld Otthon nappali
Miközben a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét, a magyarok környezetvédelemről való gondolkodása nem, mindennapi szokásai viszont változtak a járványhelyzet miatt – derült ki a WWF Magyarország friss kutatásából.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A fenntartható életmódra is szavazhatunk a Highlights of Hungary-n
Non-profit kezdeményezésként 2014 óta díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket a Highlights of Hungary. Felelős Gasztrohős, Perma Gang, tájfajta paradicsomok – az idei jelöltek közt több remek fenntarthatósági kezdeményezésre is szavazhatunk.
KONYHA ÉS KERT
Végre egy jó hír: kevesebb élelmiszert dobunk ki
4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben, de fejenként még így is évi 65 kg/fő az átlagos pazarlás – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felméréséből. Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül.
KONYHA ÉS KERT
Mintha hetente egy fél kilós kenyeret kidobnánk
Magyarországon fejenként 33 kg élelmiszer kerül a kukába minden évben, ez több mintha hetente egy fél kg kenyeret kidobnánk. Komoly problémának tartjuk, mégsem gondoljuk végig az élelmiszerhulladék kérdését – derült ki a NÉBIH kutatásából.