Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Ép test, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ
Tönke, alakor és a máriapócsi paradicsom – mivel készüljön a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra?
Szárazság, nagy esőzések, kevesebb termény – a klímaválság már a hazai mezőgazdaságban is érezhető. Milyen kihívások várnak a hazai mezőgazdaságra a következő évtizedben, és milyen növények fogják túlélni a változást? Dr. Drexler Dórával, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vezetőjével az intézetben folyó kutatásokról, a biológiai növényvédelemben, a tájfajtákban, ősi gabonafajokkal rejlő lehetőségekről beszélgettünk.
BABA-MAMA, Zöld Otthon mindenkinek
Attenborough és a zorb is benne van a mosható pelenkák népszerűségében
A Te∙mi∙ti, a Mamami Bolt és a Bolyhoska, valamint Nagy Réka “ökoanyu” arról, hogyan vegyünk okosan mosható pelust.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek: hogyan szabadulj meg a muslicától
A melegebb idővel, édes gyümölcsökkel a muslicák is megérkeznek a konyhába, hiába csapkodsz, és hiába feszül az ablakodon masszív szúnyogháló. Mik azok a szabályok, amiket be kell tartani, hogy ne vonzzuk őket? Milyen vegyszermentes megoldások léteznek az elűzésükre?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Mit és mennyit igyon a gyerek nyáron?
Nyáron a szülők energiájának nagy részét leköti a gyerekek programjának, felügyeletének megszervezése, az evés-ivás pedig gyakran azon múlik, épp akkor ott, a helyszínen mi elérhető. Pedig a hőség miatt a gyerekek éhségérzete csökkenhet, folyadékigényük viszont nőhet a több mozgás miatt. Mire figyeljünk és hogyan? – hasznos tippek Antal Emese dietetikustól, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetőjétől.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vannak a számok: 1 millió faj, velük együtt pedig az egész emberiség van veszélyben
- #Állatvédelem
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a mai nappal nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Ha nem változtatunk azonnal a mezőgazdaságon, az élelmiszertermelésen és -fogyasztáson, sőt az étrendünkön is, a világnak, ahogy most látjuk magunk körül, vége.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szamóca, földi eper
Kedvelt tavasz végi, nyári csemegénk a földi eper, sőt, az édesszájúaknak remek hír, hogy ideális összetevője egy kora nyári böjtnek.de mit is nevezünk földi epernek valójában? Mi köze van az eperfához vagy a szamócához? Hogyan tároljuk, mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Génbankból kiszabadított ritka paradicsomok kerülhetnek forgalomba
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet elfeledett tájfajták öko-palántáiból adományozott a Kortárs Építészeti Központ Kerthatár Közösségi Kertjének. A különleges ízvilágú tájfajta-palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A divat és ami mögötte van
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) két, egymásra épülő kerekasztal-beszélgetéssel jelentkezett április 23-án, amelyek témája a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus és fenntartható divatipar.