Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Ép test, #Gyógynövények címkére
Cikkek rendezése
Szépség-egészség, Zöld Otthon mindenkinek
„A tűz mellett ezt fogom rágcsálni” – Alternatív fogkefét teszteltek a TVE tagjai
A Tudatos Vásárló Kedvezménykártya egyik elfogadóhelye, a Zöldbolt tesztelésre ajánlott 11 darabot a Woody névre hallgató környezetbarát, fogmosásra használható botocskából. A furcsa ízű alternatív fogkefét 11 támogató tagunk tesztelte. Woody-élmények egy hét használat után.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
12 féle ásványvizet kellett kivonni a forgalomból
12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A tételeket a nitrition koncentráció és a Pseudomonas aeruginosa engedélyezett határértéket meghaladó tartalma miatt kellett visszagyűjteni.
Baba-mama, Divat, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Vállalják a felelősséget a ruhaláncok?
A pamutgyártás hatalmas ökológiai lábnyoma, a túlfogyasztás és a harmadik világbeli ruhaipari munkások sokszor nevetségesen alacsony fizetése és embertelen munkakörülményei miatt a globális méretekkel bíró ruhaipari cégeknek óriási a felelősségük. Vajon a hazánkban is jelen lévő, a piacot kifejezetten a fast fashion, vagyis az olcsó, eldobható divattal elárasztó cégek mennyire érzik felelősségük súlyát? 10 bolthálózat egy-egy boltját, honlapját néztük végig.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Miért jobbak a bio élelmiszerek és kozmetikumok?
Honnan ismerhetőek fel a hiánybetegségek, miért ne étrend-kiegészítővel kúráljuk magunkat, és miért van nagy szerepe a biogazdálkodásból származó alapanyagoknak? Összefoglaló Dr. Szentmihályi Klára, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia kutatójának elmondása alapján.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Az otthoni sófogyasztás dobja meg a napi sóbevitelt
A magas sóbevitel igazoltan növeli a magas vérnyomás betegség és az ezzel összefüggésben álló szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikóját, ennek ellenére a fogyasztók beviteli értékei nagyban különböznek a jelenleg ajánlott mennyiségtől. Egy kutatás tapasztalatai dióhéjban.
KONYHA ÉS KERT
Kutatás: mi az a funkcionális élelmiszer?
A telefon „okos”, a mosópor „intelligens”, a hűtőszekrény „no-frost”, a joghurt „biffidus essensis”, a sor a végtelenségig folytatható lenne. Varázsszavakat hintünk el a fogyasztók tudatában, melyekkel képesek vagyunk termékünket pozícionálni a piacon. Ezt a marketing szakma „USP” (sajátos értékesítési pont) néven emlegeti. Jelenleg ezek az egyedi jelzők gyártósoron, ipari mennyiségben keletkeznek, és képesek befolyásolni a fogyasztókat.
Zöld Otthon mindenkinek
Formaldehid: a legfőbb beltéri levegőszennyező
Bútorvásárlásnál talán még kevésbé figyelünk annyira az összetevők esetleges veszélyeire, mint például a hétköznapi élelmiszer vagy kozmetikum vásárlásakor. Pedig a formaldehid kellemetlen lakótárs, bútoraink nagy részével kéretlenül költözik a lakásunkba, esetenként durva allergiát okozva.
KONYHA ÉS KERT
10 érv a befőzés mellett
Lekvár, befőtt, chutney – rengeteg módja van a befőzésnek. Íme 10 ok, hogy miért is éri meg.
FOGYASZTÓ
Élelmiszernek tulajdonítottak gyógyhatást
A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta Biropharma Első Magyar Biotechnológiai Kft.-t és a Bizalom Expressz Kereskedelmi és Csomagküldő Kft.-t, mert az Avemar termékekről jogsértő módon állították, hogy a készítmények alkalmasak betegségek gyógyítására.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: Sótartalom
Terméktesztünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi sót tartalmaznak az általunk kiválasztott leveskockák, levesporok, és ez megegyezik-e a csomagoláson feltüntetett mennyiséggel. És vajon mennyi sót eszünk, ha ezeket a termékeket választjuk? 30 különböző terméket vizsgáltunk.