Találat a #Bírság és megtévesztés, #Ital, #Víz címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vásárolhatsz fairtrade kakaót
Akár hűvös téli estén, akár napsütéses nyári reggelen, a kakaó ma már rendszeres kelléke a családi étkezéseknek, az otthoni pihenésnek. Összegyűjtöttük, hol juthatunk jó minőségű, etikus kereskedelemből származó kakaóhoz.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vásárolhatsz fairtrade teát
Összegyűjtöttük, hol juthatunk hozzá jó minőségű, etikus termelésből és kereskedelemből származó teához.
FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Takarékoskodás A-tól Z-ig
Amikor a takarékoskodás nemcsak megtérül, de másoknak és a környezetnek is jó. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű trükköt, amit otthon vagy a munkahelyen is bevethetsz.
Zöld Otthon mindenkinek
Moss kezet a WC vízben!
A városi vízfogyasztás csökkentésére jelent megoldást a kézmosóval felszerelt WC tartály használata. Kiszámoltuk, hogy egy négytagú család mennyi vizet spórolhat így.
KONYHA ÉS KERT
Tűzcsapból ivókút: Ivócsap Projekt
A nyári hőségben legyen nálad kulacs, és töltsd újra! Kipróbáltuk az ivócsapokat.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Trükkök az élelmiszerárak emelkedésének leplezésére
Kevesebb tartalom, módosított összetétel, új csomagolás; ilyen és ehhez hasonló módszereket alkalmaznak az élelmiszergyártók az áremelés leplezésére.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A Fair Trade mozgalmak története
A méltányos kereskedelmi alapelveket hirdető és gyakorló Fair Trade mozgalom több, mint fél évszázados múltra tekint vissza.
KONYHA ÉS KERT
Termékteszt: narancslé
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 féle narancslevet tesztelt laboratóriumban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkén. Az eredmények most is meglepőek, főleg a mért legmagasabb C-vitamin tartalom tekintetében.
KONYHA ÉS KERT
Az vagy, amit megiszol?
Az élelmiszerek kapcsán már egyre gyakoribb, hogy tudatosan vásárolnak a fogyasztók, de hogy jön a képbe a bor, hiszen az leginkább szőlőből készül egy természetes folyamat során. Vagy a helyzet nem ilyen egyszerű? Nemes Richárddal, a Mitiszol Fesztivál szervezőjével beszélgettünk.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
6 hűsölési tipp a kánikula túléléséhez
A kánikulában nem is lehet másra gondolni, csak a hűsölésre. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást, amivel elviselhetőbb a hőség.