Találat a #Bio, #Ital címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Az vagy, amit megiszol?
Az élelmiszerek kapcsán már egyre gyakoribb, hogy tudatosan vásárolnak a fogyasztók, de hogy jön a képbe a bor, hiszen az leginkább szőlőből készül egy természetes folyamat során. Vagy a helyzet nem ilyen egyszerű? Nemes Richárddal, a Mitiszol Fesztivál szervezőjével beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Zöldülj magadért és a környezetedért!
Mit lehet tanulni az ÖkoKörből? Hogyan zöldítheted a saját és környezeted életét egy lakótelepen? Mitől lesz erősebb egy helyi közösség? Ekler Éva, ÖkoKör csoportvezetőt kérdeztük, arról hogyan élte meg egy ÖkoKör vezetését.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Érzékek parkja: Szagolj, hallj, láss és szedd magad!
Színek, illatok, hangok és ízek. Ez a fő témája a spanyol kisváros, Noáin parkjának, ahol nem csak sétálhatunk, de friss bio zöldséget is szedhetünk magunknak jutányos áron. Itt összeér a szociális érzékenység és a fenntarthatóság.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
6 hűsölési tipp a kánikula túléléséhez
A kánikulában nem is lehet másra gondolni, csak a hűsölésre. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást, amivel elviselhetőbb a hőség.
KONYHA ÉS KERT
Hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát!
Malatinszky Csaba, borász 2009 óta biotermeléssel készíti borait 30 hektáros birtokán, a Villány-Siklósi borvidéken. Az egész a paradicsommal kezdődött, de hogy is? A vele készített interjúból kiderül.
KONYHA ÉS KERT
Még az egéralátét is újrahasznosított gumiból van
Rakonczay Tamás, a Zöldpolc ökoáruház tulajdonosa nem talált olyan boltot, ahol megfelelő választék lett volna a környezetbarát termékekből. Innen jött a Zöldpolc létrehozásának ötlete, ahol a mindent átható kérdés: Ezt vajon hogyan tudnánk „zöld” módon megoldani?
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Kerüljük a mérgekkel csávázott vetőmagot!
A csávázás során a vetőmagokat különböző vegyi anyagokkal – növényvédő szerekkel, műtrágyával – vonják be. Ezek akár egészségkárosító hatásúak is lehetnek. Válasszuk inkább a biológiai csávázást!
KONYHA ÉS KERT
Budapest Első Esti Piaca a Király utcában
Sokan nem tudnak reggel vagy délelőttönként piacra járni, ezért találták ki a szervezők az esti piacot. Az első piacnapon megnéztük mit találunk, milyen a hangulat és milyenek az árak.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Erdőkert, közösségi mezőgazdálkodás és világbéke egyben
Frank Wesemann-nal, a Brandenburg-közeli Waldgarten gazdájával beszélgettünk, aki kertész, magmentő és egy jobb világban rendületlenül hívő, elhivatott aktivista is.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Pénzpocséklás haladóknak: a vízszűrők
Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő” berendezéseket.