fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Budapest Első Esti Piaca a Király utcában

| Szabó Rozi

Sokan nem tudnak reggel vagy délelőttönként piacra járni, ezért találták ki a szervezők az esti piacot. Az első piacnapon megnéztük mit találunk, milyen a hangulat és milyenek az árak.

Csütörtökönként délután egytől este kilencig lesz nyitva a budapesti Király utcába álmodott termelői és kézműves piac. Szimpatikus kezdeményezés, drukkolunk nekik.

 

Inkább különlegességek, mint a heti rutin

A piac tökéletes, ha natúrkencét, szappant, kolbászféleséget vagy házi sajtot keres az ember, esetleg kézzel horgolt babaruhát, lakat vagy kalapács alakú csokit, fából készült gyönyörűségeket, de a heti bevásárlást egyelőre még nem lehet itt megoldani.

Horgolt ruha…

 

…házi sajt…

 

…jóféle kolbászok

 

Egyelőre csak egyetlen pultnál találtunk zöldséget és gyümölcsöt, bár az bió volt. Emellett az esti piacon láttunk kenyerest, bio ivóvelest, karácsonyi vásárba illő iparművészt, savanyúságost, csípős ínyencségeket kínáló kistermelőt, mézeskalácsost.

A bioárus

Mivel ez az első alkalom volt, még bármilyen irányba fejlődhet a piac. A szervezők egy termelői és biopiacot szeretnének, sok-sok kézműves termékkel, este zenével.

 

19-20 árus, de lehetne bőven több is

A nyitó napon, délután 5-től 6-ig voltunk kint, akkor 19-20 eladót számoltunk. A hely abszolút alkalmas nagyobb tömeg befogadására is, és simán elfér még ugyanennyi pult. A világítással voltak problémák, például volt olyan árus, akinek a pultja teljesen sötétbe burkolódzott. Az élelmesebbek mondjuk hazaugrasztottak valakit (vagy már eleve gondoltak rá) egy asztali lámpáért, így sokkal hívogatóbbá vált a portékájuk.

 

Sötét volt az esti piacon

 

Kevés, de nagyon kedves bió

Mindegyik árus saját kézműves termékeit árulta, de bió minősített termékeket csak egy helyen találtunk: napraforgóolajat, pirospaprikát, gyümölcsös és zöldséges ivóleveket. Az ivóleves árus nagyon kedves volt, mindegy levet végigkóstoltatta, nemcsak velem. Reméljük bővebb lesz a bió felhozatal.

 

 

Kézműves piaci árak

Az árak megfelelnek a szokásos kézműves piaci áraknak. 1 kiló kolbász 2800 körül, egy szappan 800 Ft, egy 5 literes bio ivólé 2500 Ft volt.

 

 

Kedves, hívogató hangulat

A piaci árusok kedvesek voltak az első napon. Kaptunk kóstolót, egy helyen ajándékot is. A fa használati tárgyakat áruló kézműves megmutatta, hogyan kell kanalt faragni, szóval igazán kellemes a hangulat, szórakoztató a hely.

 

Budapest Első Esti Piaca
Helyszín: VI. ker. Király utca 8-10. 8 (Central Passage)
Nyitva: Minden csütörtökön 13-21 óráig

 

 

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok