Találat a #Bio, #, #GoEAThical, #ofof, #pálmaolaj, #vegán címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Nem permeteznek, és azt is éjjel: bio-tévhitek, amelyektől nézel egy nagyot
- #Bio
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Vegyi anyagok
- #Zöldség-gyümölcs
Ahogy sokan azért nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, mert úgyis összeöntik, a bio élelmiszerekről is sok városi legenda kering. Pető Áron biogazda segítségével cáfoljuk meg a leggyakoribb biós tévhiteket.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Dunaszigeti zöldségközösség – harmóniában a természettel
Ízes biozöldségek a szigetközi mesevilágból. Ismerjétek meg Czina Ferit és feleségét, Payr Annát, akik közel 50 családot látnak el zöldségekkel Mosonmagyaróváron és környékén közösségi gazdaságukból!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A Lidl otthon átáll Fairtrade banánra
A Lidl idén októbertől 330 dél-németországi boltjában már kizárólag Fairtrade banánt árul, majd fokozatosan minden németországi üzlete átáll a Fairtrade banánra.
KONYHA ÉS KERT
E-számok: teszteld a tudásod!
Van, aki elszörnyedve pásztázza végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek, hiszen úgy érzik, semmi bajuk tőle. Akármelyik táborba tartozunk két dolog biztos: 1. az E-számok átláthatatlanul sokan vannak, 2. nehezen kerülhetjük el őket. Teszteld tudásod, hátha így jobban átlátod majd, mitől érdemes óvakodni és mitől nem kell tartanod.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Zöld Almárium – a gondoskodás íze
A Zöld Almárium közösségi gazdasága a zöldségkosarak mellett rendszeresen szállít fürjtojást és feldolgozott termékeket a tagoknak, és szárnyas- vagy sertéstagságra is elő lehet náluk fizetni. Klári és Björn 2012-ben kezdett gazdálkodni, tavaly már 20 családot láttak el.
KONYHA ÉS KERT
Rizs-kisokos
Vad, hosszú szemű, barna, fekete, előfőzött, Basmati, Jázmin, Arborio. Mitől fényezett a fényezett? Mitől barna a barna? Mi van az A-ban és mi a B-ben? A világ egyik legfontosabb gabonájáról, a rizsről és magyarországi termesztéséről beszélgettünk a legnagyobb hazai termelővel. Mert van olyan, hogy hazai rizs, ráadásul bio minőségben is.
KONYHA ÉS KERT
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #3
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra. Ezen a héten ajándékot csomagoltunk, mézeskalácsot sütöttünk, és egy kicsit idegeskedtünk.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Boldog pisztrángok Tahitótfaluból
A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #2
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most az advent első hetéről olvashattok.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.