Találat a #Aktivista, #Bojkott, #Környezetvédelem, környezetszennyezés, #multik, #Szupermarket, piac, kisbolt, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Legyél Te is szupermarket detektív!
Csatlakozz Te is a TVE csapatához, és derítsük ki együtt, hogy milyen fenntartható termékeket kínálnak a budapesti és vidéki szupermarketek.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Áruházi polctrükkök, amikkel érdemes tisztában lenni
Miért van az, hogy bizonyos termékeket nem találunk meg az üzletekben, míg mások rögtön feltűnnek, szem előtt vannak?
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Így veszik rá a gyerekeket a boltokban a vásárlásra
A gyerekeket már fiatal korukban megcélozzák a különféle eladási trükkökkel, ezek a trükkök a türelmetlenségükre, a befolyásolhatóságukra és a fogékonyságukra épülnek javarészt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszt: szupermarketek fenntartható termékkínálata
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 17 budapesti szupermarketet, drogérialáncot és nagyobb bioboltot tesztelt abból a szempontból, hogy mennyire etikus és környezetbarát a kínálata a következő termékekből: kávé, tea, csokoládé, kakaó, banán, ananász.
BOLYGÓ
Pozsonyi közösségi kertek
A szlovák fővárosban alakuló-változó közösségi kerteket mutatunk be.
Uncategorized
Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás
Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!
BOLYGÓ
Kicsik és nagyik – ki kit tanít?
Érkeznek a nyugdíjasok. Ki bottal, ki a másik karjába kapaszkodva, de még járókerettel is. Nem csoda, hisz igazán jó program készülődik a Váci Idősek Otthonában – a Magosfa Alapítvány „Kicsik és Nagyik” foglalkozásán – végre újra gyerekekkel tölthetik az időt.
BOLYGÓ
Mindent a szemétről – ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is
Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.
KONYHA ÉS KERT
Jófej hely: modern kézműves kenyér a Pipacs pékségtől
A Pipacs pékség kenyere egyszerűen kenyér. Az van benne, ami mindig is kellett a kenyérhez: liszt, víz, természetes kovász és só. Kézműves, mert az emberi figyelmen van a hangsúly. Fülöp Ádám és Tóth Márton alapítókkal beszélgettünk.
BOLYGÓ
Háromdimenziós óceáni gazdaság
Egy forradalmi modell, amelyben évente 50-60 tonna hínárt termelnek, kagylót és osztrigát tenyésztenek és mindez jó hatással van a tengeri élővilágra is.