ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Magadra ismersz a Mountex szuper-cuki Fekete Péntek-i videójában?
2021. november 26-án, Fekete Pénteken minden boltját, még a raktárjait is zárva tartja a Mountex. Igazán kedves és gondolatébresztő videójukban megmondják, hova menjünk inkább.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Kedveseim, ez csak álom!” – mennyire könnyű helyi élelmiszert találni?
Számít-e bevásárláskor, hogy mennyit utazott az élelmiszer, hogy helyi legyen? Vagy bőven elég macerás a bevásárlás enélkül is? Több mint 500-an mondtátok el véleményeteket.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra!
Küldj velünk levelet az Európai Bizottság tagjainak, követeljünk szigorú európai szabályozást, hogy élelmiszerünk ne emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jusson el hozzánk!
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A bőség zavar
Küszködés, időveszteség, fáradtság egyszerre sújthat, ha csakis a legjobbat akarjuk megvenni. És közben a jót, az elég jót elszalasztjuk. Herbert Simon Nobel-díjas közgazdász és Barry Schwartz pszichológus gondolatai a vásárlásról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.