Találat a #Étel-ital, #Környezetvédelem, környezetszennyezés, #Pénzügy címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Milyen lassúfőzőt válasszak?
A lassúfőző egyre ismertebb konyhai felszerelés. Rajongói szerint a keményebb hús is porhanyóssá válik, és az alapanyagok értékes tápanyagai is jobban megmaradnak. Mit tudnak a lassúfőzők? Kinek mekkorát érdemes venni és mennyiért? Melyikkel készíthetünk valóban finom ragut vagy sült csirkét? Nemzetközi webáruházakban kapható és Magyarországra is rendelhető lassúfőzőket teszteltünk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Idén 80 milliárd forintot tervezünk költeni a Ne vásárolj semmit! napon
A TVE évek óta a Fekete pénteken rendezi meg a Ne vásárolj semmit! napot, amellyel a túlzott fogyasztás veszélyeire szeretnénk felhívni a figyelmet. Nem ok nélkül: idén csak július 29-ig tartottak ki a Föld idei évre való erőforrási, vagyis az év második felében már a tartalékokat fogyasztottuk. 2019-ben a magyarok várhatóan 80 milliárd forintot költenek el a Black Friday akciók alatt.
BABA-MAMA, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Mitől fogok végre jól aludni?
A fokozott munkaterhelés, tartós stressz miatt nem csoda, ha tele vagyunk feszültséggel, és ezért nehezen alszunk el. Pedig a pihentető, regeneráló alvás hiányát mind az egészségünk, mind a bőrünk és a kinézetünk is megszenvedi.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Egyél helyit! – Forrás Bevásárlóközösség és helyi piac Tatán
Tavaly indult útjára a Forrás Bevásárlóközösség Tatán, amely heti átadásai egy kis helyi termelői piac formájában valósulnak meg. Környékbeli termelőkkel dolgoznak együtt, akik heti rendszerességgel szállítják finomabbnál-finomabb portékáikat a vásárlóknak. A szervezők, Herczig Szabolcs és Pál Zsuzsi várja a csatlakozókat.
KONYHA ÉS KERT
Mennyiért tudsz jó beépíthető sütőt venni? Segítünk
Beépíthető konyhai sütőket teszteltünk. Kiderült, ha olyan sütőt szeretnénk, amelyik jól átsüti a süteményt vagy a grillhúst, stabilan tartja a belső hőmérsékletet, ráadásul viszonylag alacsony energiafogyasztású és könnyen használható, akkor 130-200 ezer forint körüli kiadással kell terveznünk. Találtunk olyan típust is, amelyikben sütés közben eldeformálódik a sütőrács.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A fenntartható pálmaolaj, ahogy most van, becsapás – válaszunk a Magyar Édességgyártók Szövetségének
A Tudatos Vásárlók Egyesülete számos hazai szervezettel együtt pálmaolajmentes kampányba kezdett: arra szólítottuk fel a kereskedőket, tegyék könnyebbé, hogy vásárlóként a pálmaoljamentes terméket választhassuk. Azokat a fogyasztókat, akiknek fontos a saját és gyermekeik jövője, arra kérjük, kerüljék el a pálmaolaj-tartalmú élelmiszereket: a pálmaolaj tartalmú édesipari termékeket és feldolgozott élelmiszereket. A felhívásra reagált a Magyar Édességgyártók Szövetsége: szerintük a pálmaolajnak nincs reális alternatívája, a fenntartható pálmaolaj viszont jó megoldás. Megmonjuk, miért nem az.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cékla
A csokorba kötött kisméretű céklák tavasztól őszig szerezhetőek be a piacon, de a jól tárolható gumók télen is rendelkezésünkre állnak. A legfontosabb, ami róla elmondható: a mélypiros színű céklából fogyasszunk minél többet nyersen!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Így működnek a közösségi gazdaságok
Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.
BOLYGÓ
Tönke, alakor és a máriapócsi paradicsom – mivel készüljön a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra?
Szárazság, nagy esőzések, kevesebb termény – a klímaválság már a hazai mezőgazdaságban is érezhető. Milyen kihívások várnak a hazai mezőgazdaságra a következő évtizedben, és milyen növények fogják túlélni a változást? Dr. Drexler Dórával, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vezetőjével az intézetben folyó kutatásokról, a biológiai növényvédelemben, a tájfajtákban, ősi gabonafajokkal rejlő lehetőségekről beszélgettünk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?